Télire tettem homokba zöldséget,és répát.A homok nagyon száraz.Locsoljam vízzel?Adnátok hpzzá tippeket?
Regi világban indokolt volt, hogy telire elvermeltek a zoldsegeket … egyreszrol meg nem volt hutoszekreny, masfelol pedig nem lehetett mindig mindent kapni.
Mai világban mi indokolja, hogy ilyen regi módszert valasztottal?
Sporolas? Ha nem ertesz hozza csak elrohasztod a zoldseget es végtére semmit sem fogsz sporolni.
Miert nem dolgozod fel es fagyasztod le?
Bálint gazda sorai:
"A gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, téli retek, cékla, torma) nagy értéket adnak a téli hónapokban. Ezeket a legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban eltartani, de fa- vagy műanyag ládába, soronként berakva, az egyes sorok közé több rétegű papírt téve, akár az erkélyen is tárolhatók. Persze, ha nagy a hideg, akkor a ládát be kell takarni pokróccal, használt paplannal, ami fölé - a nedvesség felfogására - még egy műanyag fóliát is terítsünk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!