Ha már iszik az ember alkoholt akkor milyet igyon ami a legkevésbé káros?
Na már megint itt egy bölcs kérdés a "Melyik a legegészségesebb chips?" és a "Két szál cigitől ugye még nem lesz bajom?" vonalról.
A szervezeted leszarja, hogy milyen körítéssel viszed be az alkoholmolekulákat a szervezetedbe, a lényeg a mennyisége. Egy feles Stroh rum "egészségesebb", mint egy palack bor. De egyik sem egészséges valójában, csak jobban vagy kevésbé károsít.
Normális életmódot, étrendet követő felnőttnek nem azon kell rugóznia, hogy mit, hanem hogy mennyit igyon.
"De egyik sem egészséges valójában, csak jobban vagy kevésbé károsít"
Igen, pont ez volt kérdés. A válaszod értelmezhetetlen.
"Igen, pont ez volt kérdés. A válaszod értelmezhetetlen."
Számodra láthatóan. Akkor lebetűzöm újra, mert elsőre nem sikerült felfognod: azonos mennyiségű alkohol (=etil-alkohol) mindig ugyanannyira káros a szervezetnek attól függetlenül, hogy éppen X ml bor, Y ml pálinka vagy Z ml tubiszóda formájában viszed-e be.
Nincs ilyen különbség, legalábbis semmilyen tudományos alapja nincs az ilyen különbségtételnek. A "károsabb" meg "kevésbé káros" italfajtákra csak az alapján ragad rá ez a címke, hogy milyen körökben népszerűek (aminek a két végletét az egészségtudatos gazdagok és a csóró alkoholisták adják), illetve hogy melyiket könnyebb úgy adagolni, hogy süketre idd magad.
De ha ugyanannyit iszol ugyanolyan tempóban, akkor mind egyformán káros vagy nem káros.
Amelyik nem jut be a szervezetbe.És vagy keveset időzik benne....
Tehát ha az a szempont,hogy minél kevésbé legyen káros,akkor válaszd a lehető legótvarabb,leggusztustalanabb piát.Olyant aminek már a szaga is rókáért kiált.Amiből egy kortyot is kínszenvedés lenyelni.Mert abból valószínűleg keveset fogsz inni
A minőségi italból ami jól is esik,jóval többet tud fogyasztani az ember.Anélkül,hogy visszaköszönne.De ettől még a szervezetnek fel kell dolgoznia a szeszt.És minél több marad bent annál többet.
tegnapelőtt 19:52
Elvben nagyon logikusan hangzik, csak aki a valóságban élvezhetetlen piákat szokott inni, az nem hamarabb hagyja abba, hanem minél gyorsabban túlesik az első X poháron, hogy elérjen a "jó" részhez. A rohamivás pont az olyan italoknál jellemző, amiknek a fogyasztása semmilyen örömet nem okoz, csak a hatása.
Hogyne, drága piákból is szoktak sokat inni (már aki nem sajnálja bevedelni ugye), de már az se mindegy, hogy az egekbe lövöd a véralkoholszintedet, vagy normális tempóban élvezed az italt, mert már az első pohár is örömet okoz. És akkor az egyenletes felszívódás miatt esetleg pont hamarabb hagyod abba, nem pedig akkor, amikor már 10 felest lesatuztál az okádékból, de még csak 6 szívódott fel belőle...
Ha nem marad bent mind, mert kiokádod a gyomrodat, az meg baromira nem egészséges, erre ne biztassunk senkit. Hacsak nem az alkoholmérgezés határán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!