Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tokaji aszút kizárólag fél...

Tokaji aszút kizárólag fél literes kiszerelésben lehet forgalomba hozni?

Figyelt kérdés

2022. aug. 3. 17:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. Kisebbet ugyanis már vettem.
2022. aug. 3. 17:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. aug. 3. 17:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan szabály, hogy csak fél literes lehet a palack.

A piac szabályozta be azzal, hogy évtizdek tapasztalata, abból adnak el a legtöbbet, mert talán az az ideális mennyiség.

Az aszú nagyon finom, de nagyon édes bor, ami nem is olcsó.

Magában desszertként, vagy édességek mellé kortyolgatják, nem húsokhoz isszák, sokszor már a 7 deci is többb ai ideális mennyiségtől, leggyakoribb a fél literes, de van kettő és féldecis, és több literes kiszerelésben is.

Utóbbit azért látni ritkán, mert egy kis forgalmú boltban lehet meg sem vásárolják az ára miatt.

Tokaj környékén, azokban a pincékben, ahol készítenek aszúkat, hordókból is kimérik a kért mennyiséget, nincs szabályozva, hogy csak fél liter lehet

2022. aug. 3. 18:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazatok van!Köszönöm a válaszokat! Megtaláltam amit kerestem: A palackon saját anyagából pecsét elhelyezhető, mely tartalmazhatja a

Tokaj/Tokaji nevet, a bortermelő márkanevét, cégemblémát vagy más

információt. A palack űrtartalma elsősorban 0,5 liter, de engedélyezett a 0,375 literes, 0,25 literes, 0,1875 literes vagy 0,1 literes űrtartalmú üvegpalack.

2022. aug. 3. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!