2/9 anonim válasza:
Nem, annak éppen az a lényeg hogy a túlérett (aszúsodott) szőlőszemeket szedik csak le. Az érettséggel meg jön is a magas cukortartalma a szőlőnek, tehát édes bor lesz belőle
4/9 anonim válasza:
Igen, van olyan. A savanyúszőlőt termesztőknél vegyél. Pl a szomszédom is ecet kategóriát termel. Biztos van neki savanyú aszúja is.
5/9 anonim válasza:
Nem igazán, mert az aszúsodás egyik jellemzője a magas cukortartalom - ami nem édes, az nem is aszú. De vannak a Móri borvidéken aszúborok, amiket tilps aszúnak hívni, töppedt szőlőből kéesi szüretet írnak az üvegre és közbe jobb mint az aszú, meg sokkal olcsóbb-
6/9 anonim válasza:
A nem édes tokaji boroknak más a nevük. Egyébként egy ötputtonyos aszú minőségét simán veri a móri kései szüretű bor, aszúsodott szemekből és nem kell a csillagokat kifizetni érte.
7/9 Phoney válasza:
Nincs, de ha olyat akarsz, akkor tényleg száraz szamorodnit igyál.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Így gondoltam és is, de a feleségem állította az ellenkezőjét.
2022. jún. 2. 12:46
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!