A magyarok mért nem szeretik a sört?
#7
A sörcsapokat a legtöbb sörgyár ingyenesen takarítja a kocsmáknak, így azzal nincs nagy probléma. A real ale-ről igazad van, tényleg nincs itthon kultúrája, mondjuk szerintem nem is akkora durranás. Nagyüzemben tényleg gyengék vagyunk, kisüzemben azért akadnak igen jó sörök. Ott is megvan az, hogy frissen kell inni, mint a real ale esetében.
#9
Pedig alapvetően a sör jóval szélesebb skálán mozog, mint a sör. Csak nem a Tesco polcáig kell látni. Ha a kraft söröket megnézed, jóval több stílus és ízvilág létezik, mint a boroknál. És sokkal jobban igaz az, amit a te a borról írsz, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.
"A sörcsapokat a legtöbb sörgyár ingyenesen takarítja a kocsmáknak, így azzal nincs nagy probléma."
Na, emiatt nem bízok bennük. Minimum heti egyszer át kéne mosni őket, és ez tuti nincs meg. A repzezentatív meg ennyire azért nem ér rá...
#11, A kraft sörök sörimádók által készülnek sörimádók számára. Én bevallom nem sok ilyet ittam. Alapvetően boros vagyok, néha sörözök is, de ritkábban.
Meglátásom szerint ez egy teljesen új hajtás, a legtöbb embernek a kraft/kézműves sör kimerül 1-2 éppen elérhető diszkonti 330/250 ml-es sörnél.
Valljuk be, nem ilyeneket isznak többnyire a sörivók, hanem a könnyebben beszerezhető, árfekvésben reálisabb, nagyobb magyar/külföldi neveket.
Ehhez még több időre és elterjedésre van szükség, hogy az átlag ember is bármikor elérhesse akár egy Lidl/Aldi/Tesco polcán is.
De szerintem ez a vonal nem mostanában fog teret hódítani, ahhoz még túl drágák. Amíg az átlag sörivó elvan az import Pilsnerrel, addig nem fog 2x annyit kifizetni egy magyar kézműves sörre.
Az alap söreinknek kellene a német/cseh sörökkel vetekedni ugyan ekkora áron. Akkor lenne több sörszerető.?De amíg a gyárak nem lépnek túl a magyarnak mindegy felfogáson, és a konkurenciánál két forinttal olcsóbban hozzáálláson, ez marad. De legalább már a kukoricagrízt kezdik elhagyogatni.
#11 - “Ha a kraft söröket megnézed, jóval több stílus és ízvilág létezik, mint a boroknál.”
Mint írtam, nem ismerem a kraft söröket, de nehezen hiszem el, hogy 50-60-nál több stílus és ízvilág lenne.
14, Pedig van.
A belga lambikus sörök, az ipa-k, az ale-ek, a pale ale, az amber ale, a porter, a stout, a búzasör, a lager, a radler, a rizssör...
Ezen belül van pl a Floris sörei, van zöld kaktuszos, cseresznyés, epres, csokis, málnás...
Van kávés porter, tejes stout, karamellás stout, toffee stout, vaníliás stout
Vannak szezonálisak, amik csak 2-3 hétig vannak forgalmazva, általában ősszel és tavasszal.
A kis kézműves manufaktúrák termékeit kivéve a magyar sörök tényleg szar minőségűek. Tipikus tömegre gyártott, olcsó lóhúgy, ami csak arra jó, hogy egy 12 órás műszak után ledobd magad otthon a kanapéra és két fingás között elpanaszold a sörösüvegnek, hogy milyen retek világban élsz.
Ha már inni akarok, akkor valami minőségi vörösbort kérek, abból is kis mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!