A nők mért nem szeretik a sört?
A gyakorlati oka főleg az, hogy a legtöbb ember kimondottan szar söröket iszik (megvan a maga története annak, hogy miért), és másfélét nem is nagyon ismer. A férfiaknak van hajlama illemből, beilleszkedésből, "keménységből", meg hasonlókból magukba erőltetni, amíg hamarosan megszokják, majd megszeretik, a nőknek ugyanerre általában nincs okuk, legalábbis alkoholos italok terén.
A legtöbb világos lagersör amúgy nem igazán keserű, csak olyan rommá erjesztett csontszáraz lőre, hogy gyakran az a kis keserűség is rosszul áll neki.
Én kifejezetten szeretem a jó sört.
Csak az ilyen agyon komlózott atom keserű ipa-ket, meg az ilyen semmilyen vizezett lagert azt annyira nem, és sajnos Magyarországon ez az elterjedt.
Egy kellemes, piritott ízű amber ale-t, egy krémes portert vagy stout sört, radlert, jól elkészített pale ale-t imádok.
Mondjuk ha be is akarok rùgi, a koktélok meg a bor alkoholtartalma általában célravezetőbb, nem akarom az este felét a wc-n tölteni.
"félnek az alkoholtól"
Ennek mi köze ahhoz, hogy vki szereti-e a sört? Engem a szaga és az íze is kifejezetten taszít, ellenben sokminden mást hajlandó vagyok meginni a likőröktől a jó boron át a vodkáig.
A ferfiak nagy része szerintem konformitásból sörözik. Kamasz koruktól kezdve megy a szurkálódás, hogy ne, ne igyál búzás koktélt, inkább sörözz.
Valamiért ez a pár százalékos gabonalőre a macsó, a tízszer magasabb alkoholtartalmú töményekből készült koktél meg feminin... oké, fel van cukrozva, de azon kívül?
Ez szerintem azért is alakult ki, mert így a csajokat könnyebb leitatni.
És a nőket is igyekeznek elriasztani, mondván, hogy a sörtől nagy hasad nő (de ez az alkoholtól úgy általában).
Szóval ja, nagyrészt társadalmi konvenció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!