Miért nem szeretik itthon annyira a GIN- t?
A gint annyira nem szeretem. Nem szeretem keverni a töményet semmivel, magában pedig nem az én ízvilágom. A top 3 röviditalom:
1. Islay típusú single malt skót whiskey, a kedvencem a Lagavulin 16
2. "Se íze se bűze" vodka, a kedvencem a lengyel Żołądkowa Gorzka de Luxe
3. Jobb fajta rum, a kedvencem a Zacapa
Nekem a gin a kedvenc rövidem.
Shakerbe jég. 6 cl pink gin, 2 cl passion fruit likőr, 3 cl grapefruitlé. összerázni, duplaszűrés, tonikkal felönteni (kb. 6-8 cl). Lehet bele limekarikát tenni, esetleg pár szem rózsaborsot. Isteni.
Vagyok olyan felszínes, hogy a lime-Bacardi-Pepsimax kombót is jó helyre tenném. Nem vagyok egy rumos fazon, de a Bacardit szeretem.
Vodkából a Russian Standard a kedvencem, ittam már marhadrága meg Beluga meg nemtudommilyen vodkákat, de a RS az én számnak a legjobb. Magában is és keverni is.
#4, hogy a wikit idézzem: "A gin egy égetett szeszes ital, amely olyan semleges ízű alkoholpárlatból (minőségi változatok esetén legtöbbször gabonaszeszből) készül, amit a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Olykor sok más fűszert is felhasználnak, de ízében mindig a boróka dominál."
Magyarra fordítva ízesített vodka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!