Miért nem szeretik itthon annyira a GIN- t?
Akkor jöhetnél hozzánk, nekem pont van itthon gin (pink) és Kraken is. (Meg Black Label, de a whiskeyt nem említetted.)
Grapefruit vagy limelével a pink gin szerintem őrülten finom.
Szerintem kevésbé ismert, népszerű. A tapasztalataim alapján például whisky helyett is inkább többen bourbont isznak, azt is kólával, a gint meg max gintonicként ismerik.
#7. Wikipedia-t idézni? Ez komoly? Abba bárki beleírhat, akár te, akár én is. Hogy igaz-e, azt senki nem ellenőrzi.
Fő különbség, csak azt a párlatot lehet gin-nek hívni, amiben borókabogyó is van. Mellesleg eredendően maga az alkohol, mint alapanyag, ami emberi fogyasztásra alkalmas, csakis kizárólag mezőgazdasági terményből állítható elő. Gyakorlatilag minden szeszes ital alapja valamilyen gabona, burgonya, egyebek. Aztán az eljárás közbeni egyéb adalékok teszik a végeredményt vodkává, ginné, whiskey-vé, stb.
Ehelyett inkább ezt ajánlanám olvasgatásra, mint "gin-történelem"
De hogy a kérdésre is válaszoljak.
Én nem szeretem a tömény italokat önmagában, nem célom kiütni magam egy óra alatt. A longdrink folyik nálam, így a gintonic az első a kedvelt italaim között. Nyáron szoktam variálni friss gyümölccsel, fűszerekkel, de az alap az a gintonic. És ugyan nem vagyok nagy szakértő, de nagyjából 5-6 féle gin-t kóstoltam. A legrosszabb a pink gin volt, a legjobb a London Dry Gin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!