Ajánlanátok halfajtákat, amit itthon lehet kapni, és szeretitek, veszitek?
Miket szoktatok venni? (mennyire szálkás). Hogy készítitek el? Nagyon bonyolultat ne írjatok kérlek, mert kicsi gyerek mellett sajna nincs sok időm a konyhára.
Előre is köszönöm, aki válaszol.
(Google-ban sok van, tudom, de engem ilyen "személyes" vélemények, receptek érdekelnének jobban).
Én csak fagyasztott heck-et szoktam enni,
vagy kaviárt főtt tojással és vajas kenyérrel,
vagy lazacot kenyérrel.
Ezekbe nincs szálka :)
a fagyasztott heck-eet én berakom a sütőbe egy rácsra és úgy sütöm meg, szóval olaj nélkül, a tetejére meg rakok citromkarikát, és fokhagyna darabkákat. Nekünk az úgy ízlik.
Kicsigyereknek nem biztos hogy jó a fokhagyma, azt nem tudom :)
Hát nem szoktam vajat rakni rá, de végülis azt is lehet,
lehet, hogy attól jobb lesz, azt nem tudom :)
Bár nekem nem tűnt száraznak, anélkül sem.
Meg pl lehet kapni halas fűszert, azt is lehet rászórni.
Aztán olyat is lehet, hogy paprikás liszbe forgatod és úgy bedobod olajba.
vagy úgy mintha rántotthúst csinálnál, liszt, tojás, liszt, tojás, aztán bedobod olajba.
Mondjuk nekem a rácson sült az jobban ízlik.
Barátom anyja meg olyat szokott, hogy becsomagolja alufóliába és úgy rárakja a tepsire, vagyis azt nem tudom mit csinál, de amikor ott eszünk halat, akkor mindig alufóliából kell kicsomagolni. Mondjuk az annyira nem ízlik, mert úgy olyan nagyon vizenyős lesz :)
hja bocs, a rántott, az liszt, tojás, zsemlemorzsa..
(nah ilyet se csinálok sűrűn, látszik) :)
Mindegy, szóval ezeket a variációkat tudom.
A barátom meg szereti ezeket a surimi rákrudakat, az ilyen édeskésebb piros csíkok, az igazából nem is rák szerintem, hanem hal csak valami rák aroma van hozzá adagolva. Az már olyan kicsit mű kaja, nekem nannyira nem jön be.
Azt meg be kell dobni forró olajba, és úgy megsütni, 2perc és kész :)
Én kárászt szoktam, egyszerűen lisztbe forgatva kisütöm. Szálkás, de nagyon finom. Meg olcsó.
A másik nagy kedvenc a pisztráng, ezt alma- és citromkarikával töltve megsütöm, isteni lesz.
Néha keszeget is szoktam, ha nagyot veszel, az szinte nem is szálkás. Ezt is csak simán kisütöm.
Én nem szoktam nagyon bonyolítani a dolgokat, mert szintén nincs sok időm, lisztbe, vagy lisztbe és tojásba forgatom, vagy rendesen panírozom, aztán hamar fedő alatt megsütöm. Viszont nem használok előre kevert fűszereket, hanem mindig én találom ki, mit rakok rá, így mindig egy kicsit másmilyen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!