Miért lett gáz itthon az, ha valaki szereti az országát, a saját nemzetét? Miért nevetnek az ilyen (hazafi) embereken?
Szerintem sokan kapásból bizonyos politikai oldallal azonosítják őket. Igazából már pislogni se pisloghatsz anélkül hogy be ne kategorizálnának valamelyik oldalra lassan :D
Ha te mit tudom én, barantázol, vagy íjászkodsz akkor fúú te biztos jobbikos vagy-felfogás megy.
Ez már a 19. Században elkezdödött a szabadkőművesek jóvoltából. Erre tökéletes példa Ady, aki bár tehetséges író volt, a magyarságról kapcsolatos gondolatai bicskanyitógatóak.
Ha komolyabban foglalkoztat a téma, javaslom prof. Raffay Ernő történész előadásait, amellyek a yt-n is megtekinhetőek.
Konkrétam kit és miért nevettek ki?
Én is szeretem, de engem sose nevettek ki. Mondjuk itt jegyezném meg, hogy a vesszen trianonozás nem egyenlő a hazaszeretettel.
Ez a kedvenc esszém a magyar társadalomról. [link]
Szerintem a te kérdésedet is megválaszolja. Az bevezető bekezdését bemásolom.
"A magyar politikai (és vele kulturális) hagyományok közül kettő bizonyult mindmáig különösen szívósnak, mi több, a honi közgondolkodást alapvető módon meghatározónak. Az egyik az a fajta felvilágosult, progresszivista felfogás, mely a „haladás”, illetve „fejlődés” érdekében, ám a „nemzet” (valójában a lokalitás) ellenében, a külső (és legtöbbször a belső) függetlenséget is feladva óhajtja az országot a mindenkori politikai-gazdasági-kulturális centrumhoz igazítani, s ennek szellemében idegen intézményeket és kulturális mintákat importálni, majd azokat szervetlen módon a társadalomra erőltetni. E felfogás a kollektív identitás, a lokalitás, a „hagyományok” és az autonómia helyett hideg, technokrata módon a civilizációs vívmányokat kínálja, sőt azokat kvázi megváltásként értelmezi és kommunikálja. Vele szemben áll a modernizációellenes és bezárkózó, rendies és etnicizált nacionalizmus, a maga kiválasztottság-tudatával, szakrális felfogásával, mitikus-mágikus világképével, atavisztikus hiedelmeivel és kultuszaival, zsigeri idegenellenességével, és nem utolsó sorban a magyar társadalmat valódi és nem valódi magyarokra történő kettéosztásával. Az egyik formát birodalmi progresszivizmusnak nevezem, a másikat szittya nacionalizmusnak, megkülönböztetvén azokat a jelenleg halódó magyar függetlenségi hagyománnyal társult nemzeti progresszivizmustól, ill. a baloldali és liberális nacionalizmustól."
9. A monológ első bekezdése a gyakorlatban,jelenleg is így van.
A második inkább közhelyeket említ.
Egy patrióta egyén, miért vetné el a modernizációt? Miért lenne idegenellenes?Milyen misztikus világképek..? Nem is sorolom inkább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!