Lehet-e édes burgonyából pálinkát főzni? Érdemes vele bíbelődni vagy sem?
Figyelt kérdés
2022. jún. 20. 13:02
2/7 anonim válasza:
Minden szénhidrátot tartalmazó, cefrézhető (alkoholos erjedésnek alávethető) növényi alapanyagból lehet, csak a specifikus összetétel miatti körülményeket figyelembe kell venni.
3/7 Phoney válasza:
Lehet belőle szeszt főzni, de egyrészt otthon tilos, másrészt inkább csak akkor lenne valamennyire izgalmas, ha komolyabban értesz a szeszfőzéshez, és egymást követő alkalmakkal ki tudnád tapasztalni, hogy hogyan lehet belőle jobb ízeket kihúzni.
A keményítő bontásához is értened kell, különben csak az a szerény 4% szabad cukra fog kierjedni, ami elég kevés.
4/7 anonim válasza:
Az a 4% amiláz pihenő nélkül értendő, vagy ennyit tud a saját enzimtartalma?
5/7 Phoney válasza:
4% eleve van benne, de natúrban (csíráztatás nélkül) nem számítanék érdemi enzimtartalomra. A japánok is a szokásos rizses kodzsival cefrézik.
7/7 Dorian Gray válasza:
Pálinkát nem, az gyümölcsből készül törvény szerint. Szeszt lehet pl vodkák is készülnek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!