Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csatos sörösüvegben pálinkát...

Csatos sörösüvegben pálinkát tárolni hosszú- vagy rövidtávon?

Figyelt kérdés

Abból a szempontból drága mulatság, hogy ezek a csatosüvegeket elvileg visszaválthatók, de annyi pálinkánk van, hogy konkrétan elfogytak a sima üvegek, és ez már a B-terv, vagy a C...

Szállítás szempontjából jó, mert a csat normálisan lezárja, nincs szivárgás. De ha ennyire egyszerű, miért nem elterjedtebb?

2022. jún. 2. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
63%
Irigylem a gondjaidat :-) Jó benne tárolni, de vegyél demizsont, ha olyan sok van.
2022. jún. 2. 11:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó.A literes csatos sem zár jobban vagy rosszabbul.

Én általában 5literes demizsonban tartom onnan öntöm szét

2022. jún. 2. 12:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem 3 csatos üvegem van. Tökéletesen funkcionálnak. A 3ból kettő egy sörösüveg volt, azt kifőztem, azóta tökéletes pálinkatartó.
2022. jún. 2. 15:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Kaptam egy német csatos ajándékba, a sör is nagyon finom volt, de kerül bele egy kis pálesz.

Aztán eszembe jutott, hogy van nekem 5-6 évvel ezelőttről dísznek elrakva 1-1,5 literes csatos üveges Pilsner (karácsonykor teszkós díszcsomagolás volt, papírdobozban), és egy ritka barnasör, valami Romanov, orosz cári. Az meg talán 0,7-1 literes, nem tudom. Elgondolkodtam, hogy réges rég lejártak, van értelme tovább őriznem őket? Inkább kiöntöm (feleslegesen vettem, tény, hagytam megromlani), és teszek beléjük pálinkát.

Emellett lakótársam üres whisky-s üvegét behúztam, Jack, és jó a kupakja, kiválóan zár. Leszedtem a címkét, így van egy nagyon elegáns kocka alakú pálinkás üvegem. De ugyanígy fogok gines üvegbe is pálinkát rakni, mert az is nagyon jól néz ki. Tehát csatos üvegből, újrahasznosított rövides üvegből van 4-5 liter tárolására alkalmas eszközöm... ez nagyon jó! Faterom épp főzött 20 lityó meggyet, bár ki tudja, mennyi marad belőle, mire hazaérek. :D D:

2022. szept. 14. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!