Ennyi sörtől mi bajom lesz hosszu távon?
Gratulálok az alkoholizmushoz!
Nyugi, a májad elég sokáig bírja, azon kívül lesz jó sok problémád. Mire feltűnne a májad állapota, akkor már úgysem fog érdekelni.
Nem lehet megjósolni, és nem is biztos, hogy a májad visz el, de ha ezt az átlagot tartod, akkor úgy 50-65 közt jó eséllyel elvihet az alkoholizmus valamelyik szövődménye (a rák meg gyakorilatilag bármikor).
De azon se lepődj meg – mert ezt senki nem tudja magáról előre – ha egyszer csak nem tesz boldoggá többé, és több kell majd, és tömény is kell majd, és a végén már semmilyen mennyiség nem "adja", de akkor sem bírsz ellenállni a kényszernek, még annyira sem, mint most. Most még még nem a személyiséged szerves része a napi szintű piálás, de ha majd az lesz, ott már nem lehet csak úgy abbahagyni.
30 fölött még ideális korszakodban vagy hozzá, hogy felnőj ahhoz a bajodhoz, ami miatt most innod kell.
B@zmeg, összesen van ennyi pénzem kajára amit te egy hónapban sörre elversz.
Nincs itt szegénység!
#3: A kérdező azt írja, hogy "Nem birom abbahagyni"
Nem, ez marhára nem az előszobája :D
#3 voltam.
Az alkoholizmus egy komoly fizikai megvonási tünetegyüttessel járó szenvedélybetegség. Attól még, hogy a kérdezőnek van egy ilyen időszaka, hogy k@rva sokat iszik mostanában és elvan vele még nem jelenti azt, hogy már alkoholista. Nekem is volt egy-két ilyen évem. Jó talán napi 5-8 sört nem ittam, de 2-4 minden nap. Egy ideig k@rva jó volt. Aztán meguntam és egy idő után már nem tett boldoggá és minden további nélkül elhagytam. Azóta alig fogyasztok alkoholt és elvagyok anélkül. Szóval azért mert valaki per pillanat sokat piál azért ne alkoholistázzuk le egyből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!