Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ennyi sörtől mi bajom lesz...

Ennyi sörtől mi bajom lesz hosszu távon?

Figyelt kérdés
Már hónapok óta napi 5-8 sört megiszok egy nap. Van mikor van pár nap kihagyás. Nem birom abbahagyni és nem is akarom mert imádom és boldoggá tesz. 30 feletti férfi vagyok. A májam meddig fogja bírni ?
2021. jún. 24. 12:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%

Gratulálok az alkoholizmushoz!

Nyugi, a májad elég sokáig bírja, azon kívül lesz jó sok problémád. Mire feltűnne a májad állapota, akkor már úgysem fog érdekelni.

2021. jún. 24. 12:11
 2/11 Phoney ***** válasza:
88%

Nem lehet megjósolni, és nem is biztos, hogy a májad visz el, de ha ezt az átlagot tartod, akkor úgy 50-65 közt jó eséllyel elvihet az alkoholizmus valamelyik szövődménye (a rák meg gyakorilatilag bármikor).

De azon se lepődj meg – mert ezt senki nem tudja magáról előre – ha egyszer csak nem tesz boldoggá többé, és több kell majd, és tömény is kell majd, és a végén már semmilyen mennyiség nem "adja", de akkor sem bírsz ellenállni a kényszernek, még annyira sem, mint most. Most még még nem a személyiséged szerves része a napi szintű piálás, de ha majd az lesz, ott már nem lehet csak úgy abbahagyni.

30 fölött még ideális korszakodban vagy hozzá, hogy felnőj ahhoz a bajodhoz, ami miatt most innod kell.

2021. jún. 24. 12:43
 3/11 anonim válasza:
17%
Ez még nem alkoholizmus, de annak az előszobája. Legyél kicsit mértékletesebb. Fontos hogy ne csak ez tegyen boldoggá.
2021. jún. 24. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne fogyasz ennyi,t keresztapám is így járt, nem alkesz de 120 kiló 175-180 centi, kevés sporttal és 43 éves. Sok sikert hogy leszokj.
2021. jún. 24. 14:15
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Ebből lesz az alkoholizmus…
2021. jún. 24. 15:51
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Te vagy az Robi?
2021. jún. 24. 15:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Most tartasz abban a fázisban amikor a pia boldoggá tesz. Aztán később már kevésbé fog boldoggá tenni. Aztán meg már azért fogsz inni hogy ne érezd magad szarul. Közben majd lesz egy nem túl szép, de legalább jó ronda sörhasad. A szexet már kevésbé fogod kívánni meg egyre kevésbé is fog majd menni. A mindennapi dolgokhoz egyre kevesebb kedved lesz, egyre nehezebb lesz megtalálnod az örömöt az életben. Aztán már csak kötekedni meg veszekedni fogsz mindenkivel ha nem lesz benned elég pia. Gondold át ezt szerintem. Fiatal vagy, nincs még késő egy újratervezéshez.
2021. jún. 24. 17:48
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

B@zmeg, összesen van ennyi pénzem kajára amit te egy hónapban sörre elversz.

Nincs itt szegénység!

2021. jún. 24. 19:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#3: A kérdező azt írja, hogy "Nem birom abbahagyni"

Nem, ez marhára nem az előszobája :D

2021. jún. 24. 21:39
 10/11 anonim válasza:
77%

#3 voltam.

Az alkoholizmus egy komoly fizikai megvonási tünetegyüttessel járó szenvedélybetegség. Attól még, hogy a kérdezőnek van egy ilyen időszaka, hogy k@rva sokat iszik mostanában és elvan vele még nem jelenti azt, hogy már alkoholista. Nekem is volt egy-két ilyen évem. Jó talán napi 5-8 sört nem ittam, de 2-4 minden nap. Egy ideig k@rva jó volt. Aztán meguntam és egy idő után már nem tett boldoggá és minden további nélkül elhagytam. Azóta alig fogyasztok alkoholt és elvagyok anélkül. Szóval azért mert valaki per pillanat sokat piál azért ne alkoholistázzuk le egyből!

2021. jún. 25. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!