Miért finomabb a sör ha üvegben van?
Talán könnyebb meginni belőle és azért.
Én pl pohárból szeretem a leginkább, dobozból a legkevésbé, üvegből valahol a kettő között.
Talán mert egyrészt az üveg egy teljen "stabil" anyag, így attól még csak egy minimális mellékízt sem vesz át a sör, másrészt pedig átereszt egy kis fényt is, amitől talán még egy kicsit "tovább érlelődik?" benne a sör. De csak talán!
Régen, amikor még barna és zöld üvegben is lehetett kapni az itthoni söröket, az igazi "ínyenceknek" az üveg színe sem volt mindegy, mert állítólag az is befolyásolta az ízt, de ezt nem tudom megerősíteni, akkoriban még túl fiatal voltam...
Placebo hatás, előítélet. Vakteszten senki sem tudná megkülönböztetni.
#4: Kifejezetten nem tesz jót neki, ha átereszti a fényt. Ezért is nem mindegy, hogy milyen színű az üveg. A sötét jobban megszűri a fényt. Dobozosnál nincs ilyen probléma, az jobban is tárolható ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!