Írnátok nekem szőlő kombinációkat hogy a végeredmény minnél finomabb és igényesebb bor legyen? Illetve tippeket trükköket borkészítéssel kapcsolatban.
Nagyapám borász, kiskorom óta segítek neki a bizniszben. Nemrég elhúnyt és úgy döntöttem szeretnék borral foglalkozni, de egyenlőre csak nagyon kistételben kísérletezgetnék.
Amim van itthon:
Bányai(google ben nem találtam csak izabella nevűt, gondolom ez az akar lenni)
Kékoportó
Piros delevári
Fehér delevári
Nova (google ben noah)
Ezeket a neveket nagyapámtól hallottam, de nem biztos hogy hitelesek, szóval ha valamelyiket nem ismeritek szóljatok és utána járok.
Először is ha lehet ne keverd a direkt termőket a nemessel. Amiket itt felsorolsz a kékportón kívül mind direkt termő. Olvass utána mi az.
Boruk nem olyan rossz mint sokhelyen írják, meglehet inni főleg amikor frissen kiforrt de sosem fogsz ezekből minőségi valamire való bort készíteni. Van egy bizonyos mellékíze.
Utána olvastam. köszönöm válaszod.
Ezekből a direkt termőkből van 30 tőke, ennyit nem szívesen dobnék ki ezért ha valaki tudja hogy melyiket melyikkel vegyítsem az legyen szíves leírni. Illetve a nemes szőlőkből melyiket ajánljátok hogy beszerezzem és azok milyen arányban legyenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!