Hogyan illetve mivel tudom "házilag" megnézni, hogy egy pálinka eredeti e?
Gondolok itt arra, hogy vannak akik hamisítják, házilag kotyvasztják a pálinkát és nem pedig főzik/főzetik. Holyan ismerem fel ha nincs mérőműszerem?
Nem vagyok nagy pálinkás, sőt. Nyilván az ízéből egyből kiérzi aki szereti.
"Totál hülyeség, hogy a "cukor" kiérződik már szagra is egy párlatból"
Érdekes, rajtad kívül elég sokan felfedezik az acetaldehid szagot is, meg a jó hazai kristálycukor enyhe lábszagát is, ha már ilyen 20%-okat dobnak bele. Nyilván ha kalandvágyó napod van és belekóstolsz, akkor az aránytalanság hamar meglesz ekkora cukor-hozzáadagolásnál... És a párlatból ordít ez, főleg melegen és frissen.
ma 13:03
Lehet, hogy a szarrá cukrozott "pálinkáknak" vannak tipikus hibái és annak illatai, de akármit is érzel benne, az nem közvetlenül a cukrozástól van, és nem is csak a cukortól lehet olyan. A cukor közvetlenül nem okoz acetaldehid-szagot. Ha rossz szagok vannak benne, akkor azt nemcsak cukrozták, hanem valahogyan el is rontották. Aki konyít valamit a szakmához, az cukorral is meg tudná csinálni mindenféle furcsa szag nélkül. Aránytalanság max. abban lesz, hogy kevés a gyümölcsillat, de ezt a gyümölcs minősége vagy a finomítás hibája is okozhatja.
Könnyű mindenféle baromságra asszociálni, amikor az ember tudja, hogy mit "kell" megtalálnia az ízben (lásd "kristálycukor lábszaga"), mind beleestünk már ebbe a hibába. Mint amikor egyesek esküdöznek, hogy minden élesztővel készült pálinka élesztőszagú, a világ összes whiskyjében "tisztán" érzik a füstöt, a vodka meg "gabonaillatú", stb...
Megakartam védeni magamat, de már nem kell... köszönöm!
Mindenesetre ennyire magabiztosan hülyeséget állítani, ennek is a tájékozatlanság ad alapot (a magabiztosságnak), mert ha már rokoni/haveri körben elfogadták azt a butaságot, ami elhagyta a számat, mi több akár elismeréssel fogadták tájékozatlanságuk okán a téves információt, akkor akár... máshol is elmondhatom/leírhatom.
"Érdekes, rajtad kívül elég sokan felfedezik az acetaldehid szagot is"
Érdekes, hogy leírtam, látszólag hogy függhet ez össze a cukor hozzáadásával, mégsem értetted.
Többire nem reagálnék. Nonszensz!
Hűha, nagyon szépen köszönöm a böségesen kifejtett válaszokat és azt is kúlön mrgköszönöm, hogy nem szedtétek le a fejemet a tudatlanságom miatt 😇🙂 ( Csak, mert most nagy divat szétszedni az embert ha már valamit meg mer kérdezni)
További Kellemes Ünnepeket Kívánok Nektek!🌲
tegnap 21:18
Legálisan csak kereskedelemben, zárjeggyel lehet pálinkát eladni, szóval amit nem boltban veszel, azt eleve csak feketén veheted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!