Az ital keverèsnek számit ha 2 különböző sörfajtát iszok ?
Szerintem akármelyik sör ugyanúgy kèszül max az arányok másak
De aki többet tud ne tartsa magába
Talán az alkohol, alapanyag és cukortartalom eltér, akkor már igen.
🥴
Igen, ismerek több olyan embert, aki ha keveri a söröket, akkor másnap gondja van belőle. Akkor is, ha egy típusú és nem nagy mennyiség. Persze biztosan egyéni érzékenység is mérvadó.
Saját tapasztalatról nem tudok, én nem vagyok igazán sörös.
A "keverés" ebben az értelemben igazából két problémát takar:
1. különböző ízű italokat iszol, és a kétféléből több esik jól, így túl gyorsan és/vagy túl sokat iszol – persze, hogy másnaposabb leszel
2. töményebbet zavarsz le hígabbal, több adag ital egyszerre zúg le a belekbe – hirtelen leszel részegebb, persze, hogy másnaposabb leszel
A kétféle sör az 1. pontot érintheti.
Ha tudod, hogy mikor mennyit bírsz és ésszel adagolod, akkor ötfélét is lehet inni egy este. Hogy a különböző összetételű italok együtt alapvetően rosszabb másnapot okoznak, annak kevés vagy semennyi jelentősége nincs.
Az sem mindegy milyen sört iszol.
Magyarországon nem elérhető sörbrand, ezért lényegtelen melyik, de ismerek olyan nagy, nemzetközi márkákat, amiből ha 2 üveggel iszok, másnap széthasít a fejem (sajnos többször megpróbáltam), mivel kukorica, és rizs van benne, ami elvileg nem tökéletesen erjed le.
"nem tökéletesen erjed le"
Inkább a kozmaolajok (=hosszabb láncú alkoholok) és az eleve acetaldehides dolgok csinálnak ilyet, teljesen mindegy a kiinduló gabona. A malátázatlan gabonák hozzáadása is bizonyos százalékban teljesen mellékhatás-mentes, amíg az alapmaláta és az élesztő teszi a dolgát. Minden másra ott vannak a hozzáadott enzimek, amik helyesen adagolva szintén nem ördögtől valók, amennyiben a cél, amihez feltétlenül szükségesek, a fogyasztó szempontjából is bír némi értelemmel, és persze ha ez a bizonyos "értelem" nem a végfelhasználói árról szól.
8)
Köszönöm, nem tudtam, érdekes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!