Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az emberek miért isznak drága...

Az emberek miért isznak drága vörösbort étteremben?

Figyelt kérdés
Szerintem a vörösbor nem finom, keserű és még meg is szédít egy korty. Miért isznak az emberek fehér vagy rozé helyett vöröset?

2021. okt. 27. 17:53
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Nem fogalom nélkül tettem fel a kérdést. Több alkalommal próbáltam különböző vörösborokat 5 és 15 ezer forintos tartományban, borászok győztek meg, hogy ezek bizony finomak, mégis csalódnom kellett. Egyszerűen megérzem a szagát vagy az ízét és nagyon nem kívánatos. Mi alapján határozták meg egyébként, hogy melyik ételhez mi illik? Sokan azért rendelnek éppen vörösbort, mert ezt tanulták az etikettkönyvben?
2021. okt. 27. 20:17
 12/33 anonim ***** válasza:
93%
És ki nem szarja le, hogy SZERINTED finom-e meg jó-e? Ki vagy te, a jóisten?
2021. okt. 27. 20:42
 13/33 anonim ***** válasza:
76%
egészségesebb, szép, romantikus, klasszikus, nagyobb hagyománya van hazánkban, a népdalokban is többször szerepel a vörösbor pl viros kancsó piros bor... illetve szeretik és van pénzük. lehet inni otthon olcsón is vörösbort :D
2021. okt. 27. 20:43
 14/33 anonim ***** válasza:
95%

...És még ragozza is a kérdező...

Igen, ember, mind sznob, valójában ötpercenként járnak hányni a wc-be...

2021. okt. 27. 20:43
 15/33 anonim ***** válasza:
92%
"Meg is szédít egy korty", lehet ezért😀
2021. okt. 27. 20:50
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Ízlés. Semmi egyéb.

Emberek milliói isszák a whiskyt, sört, én utálom mindkettőt. Pedig évszázadok óta főzik mindkettőt. De nem írok ki ezért a gyakorira kérdést.

De ugyanígy vagyok a focival, a Star wars-szal, a Trónok harcával, a Nyerd meg az életed-del, a Dűnével. Mind-mind iszonyú népszerű, én az első 10 perc után kikapcsoltam mindet.

Tudod, ízlések és pofonok.

17/33 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik valami vallásba tenyereltem
 18/33 anonim ***** válasza:
87%
A jó minőségű vörösbor nem keserű, a tablettás lehet hogy az, azt meg inni is felesleges. Ha nem laikus szemmel néznéd akkor tudnád hogy egy vörösbornak milyen változatos lehet az ízvilága.
2021. okt. 27. 21:11
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem a sznoboskodást, DE hogy melyik ételhez mi illik, az nem etikett vagy megszokás kérdése.

Savtartalom, tannintartalom, testesség, cukortartalom stb ezek az étel tulajdonságaihoz vagy mennek, vagy nem. 10-ből 8 ember egyet fog érteni a dologban, a másik 2-nek az átlagostól erősen eltérő az ízlése(vagy nincs neki).

Pl desszertekhez azért mennek a nagyon édes desszertborok, mert a sütemény édessége annyira bezavarja az édes íz érzékelését, hogy már egy olyan félédes,-félszáraz bort is túl száraznak érezne az ember, amit a desszert előtt még édesnek érzett.

2021. okt. 27. 21:18
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Kiscsillag, nem beletenyereltél te semmibe, hanem szimplán leszólsz másokat, mert mernek más ízléssel rendelkezni, mint TE. Miért, ki a francnak képzeled magad? Pláne úgy, hogy te lógsz ki az átlagból, de nyilván mindenki más jön szembe.

De nem, nem kötelező vörösboroznod még olyan ételt fogyasztva sem, amihez az illik. Minden jogod megvan azt inni, amit akarsz, de másokat leugatni, na azt nincs.

2021. okt. 27. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!