A felbontva hetekig tárolt egri bikavér főzéshez még felhasználható?
Figyelt kérdés
Vagyis már 2 hónapja megvan, egy pici üveg. A felét mikor megvettem elhasználtam pörköltbe, kidobni nem akarom, de azt se hogy gyomorrontás legyen belőlle...felhasználható még?
Köszönöm az értelmes válaszokat!
2021. okt. 1. 18:18
1/7 anonim válasza:
Elvileg igen. Kóstold meg, ha nem ecetes ízü - kifejezetten ecetszerüen savanyú -, meg nem zavaros, akkor igen.
Az élvezeti értéke borként ugyan csökken ilyenkor, de fözésre tökéletes.
2/7 anonim válasza:
1. nem tudnám elképzelni hogy hetek alatt nem ecetesedik meg egy felbontott bor. rosszul gondolom?
3/7 anonim válasza:
bár itt hirtelen nem hűtőre gondoltam, na lehet visszakoznom kell, ott nem tudom meddig tárolhatóak
4/7 anonim válasza:
2-es: elöfordulhat, hogy szobahömérsékleten sem ecetesedik meg, ezért írtam, hogy meg kell kóstolni, de én feltételezem, hogy hütöben tartotta eddig a kérdezö.
5/7 anonim válasza:
Hát én mindig a felbontott, maradék borokat használom főzésre, mert max az van, hogy 1-2 pohárnyi fogy el belőle, utána meg megmarad. Van, hogy 1-2 hónap múlva kerül csak sorra,mert eléggé limitált az is, hogy mibe lehet elhasználni. Még soha nem vettem észre, hogy megecetesedett volna,de nem hűtőben, hanem a kamra kövén tároltam.
7/7 mindentudó99 válasza:
Ha elég erős akkor darabban is elnàll egy idejig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!