Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az emberek vajon bort vagy...

Az emberek vajon bort vagy sört isznak szívesebben?

Figyelt kérdés
Én sört, a bortól rosszul vagyok

2021. aug. 30. 10:24
A kérdező szavazást indított:
Bor
Sör
56 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ. Szerintem nem sok férfi nézi ezt a kategóriát, de általában a legtöbb inkább sört iszik. Így nem lesz releváns az eredményed a szavazásban.
2021. aug. 30. 10:35
 2/20 anonim válasza:
88%
Teljesen egyénfüggő. Van akinek mondjuk a nyári nagy melegbe egy korsó sör jobban esik mint egy pohár bor.
2021. aug. 30. 10:41
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Változó. Bár nyáron a melegben jobban esik a hideg sör.
2021. aug. 30. 10:45
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Nálam változó.

Nyáron hideg ivósör(olcsó, nem túl erős világos láger), esetleg könnyű fehérborból laza hosszúlépés.

Télen ezzel szemben tartalmasabb, különlegesebb sörök(búza, barna, ale, stb) és még ennél is inkább száraz, testes vörösbor.

Hogy a hazai éves fogyasztás mennyi, azt döntse el a ksh, ne én. Bor kb 25 liter/fő, sör kb 70 liter/fő. Nyilván sörből többet iszik aki iszik, már csak azért is, mert a bor 2-3 szór erősebb. Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor közel holtversenyről beszélhetünk.

[link]

[link]

2021. aug. 30. 11:10
 5/20 anonim ***** válasza:
21%

Varoslako ember inkabb sor ivo ... videken tobbszor elofordul, hogy van sajat kis szolo ami hoz par hordo bort, ezert a videki ember inkabb borhoz van szokva.

Kinalat szempontjabol is a varosi kozertekben szinte az osszes fajta sor megtalalhato, videki kisboltban van egy-ket fajta amit a kornyeken megisznak, de nincs tul nagy kinalat.

2021. aug. 30. 11:16
 6/20 anonim ***** válasza:
88%

#5 amit írsz igaz...volt 20-30 évvel ezelőtt. Egyfelől egyre kevesebbeknek van szőlője, másfelől a legtöbb közepes méretű városi diszkont(lidl, aldi, penny stb) megirigyelhetné a legkisebb falusi coop vagy cba sörkínálatát.

Az ok egyszerű, lényeges bevásárlást már szinte mindenki a városokban tudja le, viszont sört sokan vesznek a falusi kisboltokban(nyugdíjasok, munkanélküliek, fiatalok, stb). Így a legtöbb falusi kisbolt úgy néz ki, mint egy itallerakat.

2021. aug. 30. 11:23
 7/20 anonim ***** válasza:
88%
Tapasztalataim szerint többen isznak sört, de bort is sokan isznak. Meg nagyon sokat mind a kettőt.
2021. aug. 30. 11:54
 8/20 anonim ***** válasza:
80%
Érdekes, mert szeretem a bort, de szinte csak annyit iszok, amennyit ajándékba kapok, sört viszont biztos megiszok egy raklappal/év.
2021. aug. 30. 11:58
 9/20 anonim ***** válasza:
74%

Bor. Nyáron fröccs (rosé vagy fehér), télen vörös.

A sört is szeretem, de azt még ritkábban iszom, mint bort.

2021. aug. 30. 12:52
 10/20 anonim ***** válasza:
93%
#5 jó régen járhattál vidéken. Itt is van nagy sörkínálat. Sőt képzeld már nem lovas kocsival járunk boltba se... 😄😄
2021. aug. 30. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!