A Jagermeistert valóban lehet csak simám inni, kiönteni egy pohárba és lehúzni? Vagy tényleg össze kell keverni más itallal és önmagában nem fogyasztható?
16/20: ha olyan nagyágyúk vagytok, elmehettek a Harzba, ott lehet venn 300 eurós viszkit is. Aki nem akar ennyit költeni, annak jó a Wolfenbütelli szarvas is.
Azért nemtegyük a keverttel egy szintre.
#20
Tuskó, 0,7-es jéger: 8 856Ft/l
Senkit nem hallottam még, aki az íze miatt utálná. Egy likőrnél teljesen természetes, hogy nem kerül vagyonokba. Szimplán olcsóbban kijön, és az alap szesznek sem kell kiemelkedően jónak lennie, ha elfedik az ízét. Pálinkánál, whiskeynél a gyártási költséget fizeted meg. Sörből is vannak hordóban érlelt lambicok, meg mindenféle drága őrület, attól még nem mondod egy pilsnerre, hogy szar, mert az csak 700Ft-ba kerül...
12-es, a kevergetés pont tipikusan nem magyar találmány, illetve még csak véletlenül se jellemző.
Ennél az lenne nagyobb hülyeség, ha azt írtad volna, tipikusan orosz találmány... :D
A magyarok is tudnak sok hülyeséget keverni, de azért jellemzően a "töményt tisztán" szinte hungarikum.
Aki nem úgy issza, az manapság már épphogy nem vét a meleg törvény ellen! XD
A németek, meg a hollandok! Na azok minden moslékot összekavarnak mindennel. Sörbe bármit, kólába fantába bármit, meg bármibe bármit.
Semmi probléma, ha valaki nem akar ennél többet költeni töményre. Attól még, hogy nekem jó a paprikás krumpli, attól még nem lesz Michelin csillagos fogás.
"Senkit nem hallottam még, aki az íze miatt utálná."
Ez milyen érv? Én meg sok mindenkit hallottam. Akkor most mi van?
"Egy likőrnél teljesen természetes, hogy nem kerül vagyonokba."
Vannak olcsó, kommersz likőrök, mint a jéger, azok valóban nem. Vannak ebben a kategóriában is tényleg minőségi italok jóval drágábban, attól még hogy te esetleg nem ismered őket. Whiskyből is ugyanúgy megvan a jéger árkategóriában versenyző alsópolcos kategória. Annyi a titok, hogy a whiskynek jobb a marketingje, így a laikusok is tudják, hogy a piros címkés Johnnie Walker nem a whiskyk csúcsa, likőröknél viszont nem ismerik a komolyabb italokat, ezért gondolod te is azt, hogy a jéger egy korrekt likőr. Nem az, de mégegyszer mondom, semmi probléma nincs azzal, ha valakinek elég jó. Csak ne mondjuk rá, hogy egy minőségi ital, mert nem az.
A sörös hasonlattal is nagyon mellé lősz. A pilsnerre tényleg nem mondod, hogy szar, mert ott 700 ft körül már lehet jókat találni a saját kategóriájában. Tényleg más kategóriában versenyez, mint a lambic. Csak amíg a jégernél magasabb árkategóriában sokkal jobb likőrök is vannak, addig pils típusú sörből nem fogsz több ezerért sokkal jobbat találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!