Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szoktam inni alkoholt, nem...

Szoktam inni alkoholt, nem keveset, ilyen nagy melegbe mit kellene innom, hogy tartsam a szintet,mert sörtől sokat pisilek,pálunkától meg hamar fejreállok, mit kellene inni, hogy az alkoholszintem meg legyen fooyamatosan?

Figyelt kérdés
Boort nem szeretem

2021. jún. 20. 11:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%
Te jó ég! Max 2 dobozos sört tudok meginni... Az 1l. Hogy a francba lehet meginni 8l-ert?
2021. jún. 20. 12:27
 12/20 anonim ***** válasza:
45%
11 - Hát de én egész napról írtam. Reggeltől estig iszok meg, egész nap 8 litert. Semmi mást nem iszok.
2021. jún. 20. 12:32
 13/20 A kérdező kommentje:
Hát igaz óránkén 1 sör belefér, és az már sokra megy literszám ja!
2021. jún. 20. 12:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki a radlereket.

Van köztük nagyon jó is.

2021. jún. 20. 13:06
 15/20 anonim ***** válasza:
47%

Ha már "muszáj", akkor vodka-narancs.

Vagy long island koktél.

2021. jún. 20. 14:12
 16/20 anonim válasza:
49%
Vizet igyál te állat mert megdöglesz.
2021. jún. 24. 11:14
 17/20 A kérdező kommentje:

11:14 jónapot, szép mondat, mint a

fajtád!

2021. jún. 24. 11:18
 18/20 anonim válasza:

Ezért ne igyunk a melegben alkoholt

Az valóban igaz, hogy a hőségben megnő a szervezetünk folyadékszükséglete, ezt azonban inkább vízzel, ízesítetlen gyümölcsteával, hígított gyümölcslével pótoljuk. Az alkohol ugyanis – akárcsak a nagy hidegben - „becsapós” lehet, és ha valaki csak ezzel próbálja hűteni a szervezetét, nagy mértékben megnövelheti bizonyos egészségügyi problémák kialakulásának rizikóját.

Lehet, hogy az első kortyok nagyon jól esnek, de egy idő után még intenzívebben fogjuk érezni a meleget! Az alkoholnak ugyanis értágító hatásai is vannak (ez az egyik oka például annak, hogy az alkoholfogyasztás után kipirul az arcunk), vagyis a hő könnyebben jut el a bőr felszínére, így nemcsak tapintásra leszünk melegebbek, de annak az esélye is megnő, hogy a szervezetünk nem tudja hatékonyan szabályozni a testhőmérsékletünket, így a túlhevülés és hőguta rizikója is megnő.

A melegítő hatás mellett az alkohol vízhajtóként is működik, ami különösen veszélyes lehet egy olyan szituációban, amikor valószínűleg eleve kiszáradásközeli állapotban vagyunk. Az alkohol hatására a vesék fokozott működésre kapcsolnak és több vizeletet választanak ki.

A szervezetünknek azonban a melegben a szokásosnál is több folyadékra van szüksége, hogy izzadni tudjon, hiszen az elpárolgó izzadtság segítségével hűtjük magunkat. Az alkohol ráadásul csalóka is lehet: mivel (viszonylag) sokat iszunk, azt hihetjük, hogy elég folyadék jut a testünkbe, azonban valójában csak gyorsítjuk a kiszáradás rizikóját.

Ja hogy ez nállunk nem szokás.

Ezer bocsánat.

2021. jún. 24. 11:55
 19/20 A kérdező kommentje:
Okos írás!👍
2021. jún. 24. 12:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Fröccs?!
2021. jún. 27. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!