Van okom félni?
A véleményem szerint a párom (30 éves) mostanában elég sokat iszik. Ha van behűtve bor vagy rövid (mert mondjuk valamelyik este, ha olyan a hangulat, akkor szeretném kinyitni, de nem tudom, mikor lesz ez, ezért a hűtőbe teszem, hogy jó hőmérsékletű legyen, ha kell), nem marad ott sokáig, meglátja és rögtön koccintani akar vele. Ha veszünk valamit együtt, azt már aznap ki kell nyitni, ha marad belőle, addig issza (kb mindig ugyanolyan mennyiségben), amíg el nem fogy. Ha ez 3 nap, akkor 3 napig. Nem rúg be tőle, annyit nem iszik, rendszerint ez 3/4 üveg bor vagy 3 pohár "decis" vodkanarancs (mert hogy nem felest rak bele, mondván, azt meg se érzi, meg az íze se olyan jó úgy). Én már nonszensznek tartom, hogy titkolnom kell, ha vettem egy üveg bort.
Lehet vele beszélni valamennyire, például tegnap is akart inni, de figyelmeztettem, hogy hétfőn és kedden is ivott 2-2 deci vodkát, ma már nem kéne. Kicsit problémázott rajta, mert hát "2 deci az semmi nem volt", de végül nem ivott.
Van úgy, hogy a munkája miatt el kell utazzon két hétre bentlakással, ott nem okoz neki gondot, hogy ne igyon egy cseppet se (tényleg nem iszik olyankor, lehetősége se lenne rá), de ha hazajön, akkor napokig iszogat utána esténként.
Az apja alkoholista, ebből a szempontból kezet foghat az én apámmal. Láttam, hogy tesz tönkre családokat ez a betegség és nem akarom, hogy az én életemet is erre vigye.
Van biztos munkája, az élete teljesen rendben van egyébként, nincs a háttérben semmi, ami miatt görcsölne és így kéne oldania.
Van okom aggódni vagy én lihegem túl?
Én alapban nem értem, hogyha mindketten alkoholista felmenőkkel rendelkeztek és tapasztalod, hogy a párod is hajlamos a vedelésre, akkor miért viszel haza italt?
Felőlem pl. 10 évig lehetne bármi a bárszekrényben, vagy a hűtőben, nem igazán érdekelne. Soha nem voltam és nem leszek alkoholista, még ha egy lakodalomban 3 napig innánk is, mert nincs meg bennem a hajlam. A párodban viszont megvan és az első pohár kívánja a másodikat, az meg a harmadikat és így tovább.
Még most tudod ezt kivédeni, később már lehetetlen lesz!
Ne legyen otthon ital, anélkül is lehet teljes életet élni! ...kivéve persze, ha neked is kell és akkor ez már gond.
3/4 üveg bor, vagy 3dl tömény azért elég rendes mennyiségű alkohol. Igen, itt már aggódni kell.
Persze, mindenki azt mondja, hogy kontroll alatt tudja tartani és meg tudja állni, hogy ne igyon többet, de ez csak ennyi meg ennyi és be sincs rúgva. Aztán majd megjön a bátorsága, hogy így vezessen, így menjen munkába, stb. Láttam már ilyet.
Főleg, ha a genetikája is megvan a függőségekre, akkor ez elég nagy probléma. Le kéne ülni megbeszélni vele. Nem tudom, hogy abban igaza van-e 1-esnek, hogy még ki lehet védeni, de minél hamarabb cselekedni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!