Hal szálkájától mennyire kell félni?
Több halat szeretnék fogyasztani, de sajnos kiskoromban a rántott halban volt szálka... Rossz élményem lett ezzel kapcsolatban, azóta nem merek folyami halat enni.
A konzerv halakkar már-már megbarátkozok, de a nagyobbakkal még nem.
Mennyire lehet "nem kiszúrni" a szálkákat? Illetve a kisebbek okozhatnak fulladást hasonlót?
Illetve mire kell figyelni a legjobban?
Legjobban arra figyelj, hogy mindegy milyen halkeszitmenyt vagy sult, fott halat eszel azt edd ugy, mint valami kis nyammogni valo csemeget. Azaz ovatosan, lassan, finoman morzsolgatva es akkor egybol erzed majd a szalkat is, persze elotte jol nezd is meg mit veszel a szadba.
Halat csak lassan lehet enni. Van hogy sult halat csipegetve.
Mostansag a halrudacskak es filezett halak koraban konnyebb dolgod van, de ezeket is ovatosan harald, pici falatokban es lassan. Lenyeg a lassusagon van.
Legtobb baj akkor van a halevesbol, ha valaki ugy eszik egy halat, mintha az egy szelet kenyer lenne es hamm erosen raharap es egybol nyel is. Na ugy konnyu megfulladni.
Es az se szerencses, ha kozben elbambul az ember vagy beszelget. En cdak ilyenkor szi.tam meg, egyebkent soha nem volt kellemetlensegem.
Osszesen ketszer szurodott kisebb szalka a fogaim koze az innyem es a fogam kozotti reszbe, ami hulye erzes, de abbol se lett semmi problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!