Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a velemenyetek a Trois...

Mi a velemenyetek a Trois Tours szeszesitalrol?

Figyelt kérdés
2010. aug. 20. 10:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Figyelj, főzök itthon vmi likőrszerű vackot, üvegbe rakom, nyomtatok rá csilivili címkét 7 csillaggal, istenítem további 7 sorban, mekkora rohadt jó, attól szerinted jó lesz? Nem ám. Plusz kommerszt (alkohol meg ízesítő sz@rok) nem valami igényes dolog ajándékozni. Akkor már valami minőségit és normális pálinkát, bort, whiskyt, akármit, de ne kommerszt.
2010. aug. 21. 01:08
 12/20 Phoney ***** válasza:

"Plusz kommerszt (alkohol meg ízesítő sz@rok) nem valami igényes dolog ajándékozni."

Ez az ital véletlenül pont nem finomszesz+aroma. Itt sokan azt képzelik, hogy a "valódi" párlat csakis jó lehet... elmondanám, hogy rengeteg IGAZI brandy és whisky létezik, ami olcsó és rossz.

Az meg inkább a törvényekre nézve gáz, hogy a brandykre mindenféle csillagokat lehet nyomtatni, ezt be kéne tiltani a bánatba.

2010. aug. 21. 07:04
 13/20 sztyopinger válasza:
Nézz utána a 2003. évi CXXVIII. tv-ben, hogy mi a pálinka!
2010. okt. 2. 19:29
 14/20 sztyopinger válasza:
bocsi, 2003. évi CXXVII. tv
2010. okt. 2. 19:30
 15/20 anonim válasza:
Jó az tény hogy a Trois Tours brandy-nek nincs túl kifinomult íze, de amik 1000 alatt vannak szintén fél literes brandy aromák és semmi közük a szöllőhöz, azok azért egy fokkal még rosszabbak, meg ha azt vesszük hogy tényleg normális konyakok 10 rugó fölött vannak, akkor az árához képest nem olyan vészes a Trois Tours.
2011. márc. 12. 19:54
 16/20 Phoney ***** válasza:

Határozottan jó brandyket lehet kapni már 3-4 rugó körül is, a Hennessy COGNAC, ami szintén nagyon jó, pedig szintén nem 10+, csak 6-7!

Hogy az árát megéri-e a TT azt nem tudom, de ajándékba inkább nem adnék olyan párlatot, amihez finomszeszt pocsolnak (az legfeljebb likőrbe való). Szerencsésebb bort venni, ha az embernek nincs pénze rendes párlatra, és az ajándékozott nem alkoholista (mert akkor ugye megteszi a TT is).

2011. márc. 12. 20:04
 17/20 anonim válasza:
Én sem vennék Trois Tourst másnak, még akkor sem ha nem muszáj ahhoz alkoholistának lenni, ha néha az ember a hatása miatt issza. Ahogy az előző is írta van igazi konyak 7-8 ezer körül is és sokkal jobbak mint a mű konyakok, de az igazi konyakoknak ez az ár még csak a legalsó szintje, akkor kijavítom magam, már 7 ezer körül is van igazi konyak, de ennél tényleg csak drágábbak vannak, igaz hogy legyen szó 10,20,30 ezres konyakokról, azonos kategóriákban is ugyanúgy lehetnek minőségi eltérések, de másrészt gondolom valahol ízlés kérdése is, ittam már 10 rugós brandyt is, igaz hogy annak már elég jó íze volt, illetve múltkor vettem egy 0,35 dl-es barackpálinkát 3300-ért, ugye ez a pálinkáknál már egy relatív jó minőségnek számít, de megmondom őszintén hogy hányinger keltőbb íze volt számomra, mint a 0,5 l-es Trois Tours-nak amit 1500-ért vettem, csak az ember valahogy úgy érzi hogy égő lenne valakinek ajándékba venni egy gyenge minőségű brandyt, még akkor is, ha lehet hogy jobban meginná mint egy, a saját kategóriájában ha nem is a legjobb, de jobb pálinkát. Ezt azért tettem hozzá ha nem is a legjobb: mert ittam már igazi házi pálinkát és egy fokkal ihatóbbnak éreztem számomra mint a TT-t, kicsit mint ha eltértem volna a témától, nem baj, mintegy...
2011. márc. 25. 23:19
 18/20 Phoney ***** válasza:

Szerintem kár úgy csinálni, mintha konyak alatt nem létezne normális brandy. A 4-5e közti kategóriát (pl Raynal VSOP vagy XO) gond nélkül el lehet vinni ajándékba, abban sincs semmi mű, sőt az utóbbi kis híján beéri a konyakot.

Másrészt meg 4-5e fölött a legtöbben nem tudnak különbséget tenni minőségben, max. érzik, hogy tovább volt érlelve a 30 ezres cognac, mert attól selymesebb...

2011. márc. 26. 12:52
 19/20 anonim válasza:

Van abban is némi igazság amit mondasz, hogy nem csak a nagyon jó italt lehet ajándékba adni, hanem olyat is aminek van már legalább némi minősége is, viszont én ilyet nem is írtam hogy csak nagyon drága italt lehetne ajándékba adni, sőt már egy 3 csillagos metaxa is megteszi, 3 e körül van, de a 7 csillagos változata 5-6 e körül van, és csak 4 év különbség van köztük de mégis érezhető a különbség, persze koránt sem csak az számít az italnál hogy hány éves, kivéve ha teljesen azonos italról van szó, de azt azért én is úgy gondolom hogy minél több év érlelésről beszélünk, utána már annál kevesebb különbséget érezni, hogy teljesen érthető legyek:

Vegyük mondjuk a metaxát, a 7 évesnek érezhetően jobb íze van mint a 3 évesnek (hivatalosan 3 csillagos) de ha mondjuk 20-30-40 év érlelésekről beszélnénk, 4 év különbség egyre kevésbé lenne érezhető, tehát egy azonos 30 és 50-60 éves konyak között valószínű nem lenne nagyobb különbség mint a 3 és 7 éves metaxa között, de mondom hogy 10 e-ért is lehet kapni kicsit jobb és kicsit gyengébb minőségű konyakot, abban teljesen egyet értek veled hogy 5-6 ezerért is van normális konyak, ill. igazából brandy pl. a 7 csillagos Metaxa az már tényleg nem rossz, még akkor sem ha érezhetően kicsit gyengébb minőségű mint 10-15-ért valami brandy, vagy konyak.

2011. márc. 27. 15:24
 20/20 anonim válasza:
ismerős múltkor húzóra lenyomta az üveg felét és mentőt kellett hívni neki... de nem vitték be detoxra. tehát tanulság: csúnyán be lehet b@szni tőle:DDD
2011. jún. 13. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!