Mi a velemenyetek a Trois Tours szeszesitalrol?
"Plusz kommerszt (alkohol meg ízesítő sz@rok) nem valami igényes dolog ajándékozni."
Ez az ital véletlenül pont nem finomszesz+aroma. Itt sokan azt képzelik, hogy a "valódi" párlat csakis jó lehet... elmondanám, hogy rengeteg IGAZI brandy és whisky létezik, ami olcsó és rossz.
Az meg inkább a törvényekre nézve gáz, hogy a brandykre mindenféle csillagokat lehet nyomtatni, ezt be kéne tiltani a bánatba.
Határozottan jó brandyket lehet kapni már 3-4 rugó körül is, a Hennessy COGNAC, ami szintén nagyon jó, pedig szintén nem 10+, csak 6-7!
Hogy az árát megéri-e a TT azt nem tudom, de ajándékba inkább nem adnék olyan párlatot, amihez finomszeszt pocsolnak (az legfeljebb likőrbe való). Szerencsésebb bort venni, ha az embernek nincs pénze rendes párlatra, és az ajándékozott nem alkoholista (mert akkor ugye megteszi a TT is).
Szerintem kár úgy csinálni, mintha konyak alatt nem létezne normális brandy. A 4-5e közti kategóriát (pl Raynal VSOP vagy XO) gond nélkül el lehet vinni ajándékba, abban sincs semmi mű, sőt az utóbbi kis híján beéri a konyakot.
Másrészt meg 4-5e fölött a legtöbben nem tudnak különbséget tenni minőségben, max. érzik, hogy tovább volt érlelve a 30 ezres cognac, mert attól selymesebb...
Van abban is némi igazság amit mondasz, hogy nem csak a nagyon jó italt lehet ajándékba adni, hanem olyat is aminek van már legalább némi minősége is, viszont én ilyet nem is írtam hogy csak nagyon drága italt lehetne ajándékba adni, sőt már egy 3 csillagos metaxa is megteszi, 3 e körül van, de a 7 csillagos változata 5-6 e körül van, és csak 4 év különbség van köztük de mégis érezhető a különbség, persze koránt sem csak az számít az italnál hogy hány éves, kivéve ha teljesen azonos italról van szó, de azt azért én is úgy gondolom hogy minél több év érlelésről beszélünk, utána már annál kevesebb különbséget érezni, hogy teljesen érthető legyek:
Vegyük mondjuk a metaxát, a 7 évesnek érezhetően jobb íze van mint a 3 évesnek (hivatalosan 3 csillagos) de ha mondjuk 20-30-40 év érlelésekről beszélnénk, 4 év különbség egyre kevésbé lenne érezhető, tehát egy azonos 30 és 50-60 éves konyak között valószínű nem lenne nagyobb különbség mint a 3 és 7 éves metaxa között, de mondom hogy 10 e-ért is lehet kapni kicsit jobb és kicsit gyengébb minőségű konyakot, abban teljesen egyet értek veled hogy 5-6 ezerért is van normális konyak, ill. igazából brandy pl. a 7 csillagos Metaxa az már tényleg nem rossz, még akkor sem ha érezhetően kicsit gyengébb minőségű mint 10-15-ért valami brandy, vagy konyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!