Milyen körülmènyek közt èrdemes tárolni a pálinkát felbontás után?
A jó pálinkát szobahőmérsékleten illik fogyasztani, hogy az aromái kijöjjenek.
Egyébként jól záró, üvegfalú edényben kell tárolni, fénytől védve, hűvös helyen. Az átlag konyhaszekrény ennek megfelel.
1
Szerintem a jóféle pálinkát vagy bármilyen minőségibb töményet pazarlás hűtve fogyasztani.Mert nem lehet érezni a teljes ízét,illatát.Ha meg valakinek csak az a célja,hogy villámgyorsan egymásután magába döntse a feleseket, akkor arra ott a vodka.Azon nincs sok ízlelni való.
A hűtve tárolást (de nem a hidegen fogyasztást!) azért szokták néha ajánlani [kereskedelmi] pálinkáknál, hogy lassuljon az oxidáció, és minél tovább legyen ugyanolyan íze, mint frissen bontva. Ez szerintem általában túlzás, de tényleg léteznek (amúgy jó) pálinkák, amik X hónap után elvesztik az egyensúlyukat vagy az üdeségüket, ezek hűtőben bizonyára tovább "túlélnek".
Normálisan viszont elég, ha napfénytől védve, nem túl melegben, és főleg: minél kisebb hőingadozású helyen tárolod. Tehát a lakás egy hűvösebb pontján, és nem túl magas helyen.
ma 09:34
Szerintem jellemzően másképp alakulnak a rommászűrt kereskedelmi pálinkák, mint a házik. Általában nagyon stabilak, hirtelen változások nincsenek, általában az intenzitás sem vész el (már amennyi van), csak a friss érzetük kopik az idővel. Nem minden változást lassít le a hideg, de van, amit igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!