Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Igaz hogy valami halgolyót...

Igaz hogy valami halgolyót meg bőrkezseltaint raknak a borba?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mondta hogy így tisztul a bor. Szerinten egy nettó hülyeség, de olyan határozottan mondta, gondoltam itt hátha tudja valaki. És ha ez igaz, milyen bort tudok innentől inni, mert én nem iszok semmi olyat, amiben állat van.

2020. nov. 20. 16:16
 1/5 Mojjo ***** válasza:
100%
Dehogy. Szerintem derítésre gondolt tisztítás alatt, amit manapság - főleg a bolti, nagyobb mennyiségben előállított boroknál - ún. bentonittal, egy szervetlen, élettelen agyaggal végeznek.
2020. nov. 20. 16:43
 2/5 Phoney ***** válasza:
100%
Nem magát a "halgolyót", hanem halhólyagból kinyert kollagént használtak derítésre, meg zselatint is. De mióta ezen múlik egy ital vegánsága, azóta ott is egyre jobban visszaszorul, ahol amúgy még használták.
2020. nov. 20. 16:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Vannak külön vegán borok, illetve egyes gyártókat lecsekkolva megtudhatod, hogy vegán e vagy sem. Én pl egyedül a pennyben kapható eperbort iszom, mert utána jártam és vegán:)

Egyébként ha jól tudom az ivolevekkel is ez van: amelyiken nincs vegán logó azoknak a gyártásában használtak fel valami állati eredetűt, őszintén különösebben nem jártam utana, hogy pontosan mit :D

2020. nov. 20. 19:27
 4/5 Mojjo ***** válasza:
63%
@3: Attól, hogy egy boron nincs feltüntetve, hogy vegán, jó 99,999...% eséllyel vegán. Egyes termelőknek szimplán nem fér az arcára, hogy ilyen csúnya matketingtrükkel támadjanak. Vagy csak nem jutott eszükbe.
2020. nov. 20. 19:38
 5/5 anonim ***** válasza:

@4

Egy szóval nem mondtam, hogy nem így lenne. Egyszerűen csak ha a kérdezőnek ez fontos szempont, és szeretné a 99,9999999%-ot 100%-ra kerekíteni, jó ezekről tudni.

Mellesleg nem gondolom "csúnya marketing trükknek". Ha nem a legalsó polcról választasz műanyag flakonos bort, semmi (vagy nagyon minimális) az árkülönbség 😅

2020. nov. 20. 20:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!