Forralas utan mennyire tavozik az alkohol a borbol?
Forralt borba vizet???? Minek??? Soha nem hallottam még ilyet!
A füszereket, bort, esetleg cukrot beleteszem egy edénybe és felmemegítem, nem forralom - ennyi!
5
Pedig szerintem kell bele.A fűszereket a vízbe teszem azzal forralom.A bort majd csak a végén adom hozzá.Így a borsot,szegfűszeget,fahéjat..stb.könnyen ki lehet válogatni a vízből.Nem kell szűrni vagy köpködni ivás közben.És a fűszerekből is több ízanyag oldódik ki.Mert a vizet lehet rendesen forralni.
Jópár a neten található recept is írja a vizet.Pl.:
#6: Dehogy kell bele a víz, ír a net amit akar. A fűszereket egy ilyenbe tedd:
Nyugodtan felforralhatod a bort is a fűszerekkel, az alkohol nem fog csak úgy elforrni pár pillanat alatt, mert akkor ugye a pálinkafőzés sem órákig tartana... rövid forralással a "büdösebb", illékonyabb kongenerek fognak elforrni, ami előny, amikor nem túl jó borból készíted. Egyébként viszont nem kell nagyon forralni, a fűszerek nagyon jól kiadják az ízüket akkor is, ha forrás közelében vagy forráspont alatt tartod.
ma 07:00
78 fokon egyáltalán nem fog elpárologni, mivel az a tiszta etanol forráspontja, ez viszont vizes oldat. A bor csak valahol 90 fok fölött kezd el forrni, az alkoholtartalmától függően.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!