Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Forralas utan mennyire tavozik...

Forralas utan mennyire tavozik az alkohol a borbol?

Figyelt kérdés
Megcsinaltam egy uveggel, vizzel higitottam, de nem nagyon ereztem meg azt sem, hogy becsiccsentenek
2020. nov. 15. 06:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Magyarul forralt bort csináltál? Nem szabad felforralni! 78,3 fokon az alkohol elpárolog seperc alatt!
2020. nov. 15. 07:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen. Forralt bort.
2020. nov. 15. 07:11
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha forralt bort csinálok akkor először a vizet melegítem a fűszerekkel.A bort csak a végén keverem hozzá.Így kevés alkohol párolog el.
2020. nov. 15. 07:12
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
De minek a víz a forralt borba?!
2020. nov. 15. 07:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Forralt borba vizet???? Minek??? Soha nem hallottam még ilyet!

A füszereket, bort, esetleg cukrot beleteszem egy edénybe és felmemegítem, nem forralom - ennyi!

2020. nov. 15. 08:06
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

5

Pedig szerintem kell bele.A fűszereket a vízbe teszem azzal forralom.A bort majd csak a végén adom hozzá.Így a borsot,szegfűszeget,fahéjat..stb.könnyen ki lehet válogatni a vízből.Nem kell szűrni vagy köpködni ivás közben.És a fűszerekből is több ízanyag oldódik ki.Mert a vizet lehet rendesen forralni.

Jópár a neten található recept is írja a vizet.Pl.:

[link]

2020. nov. 15. 08:30
 7/11 anonim ***** válasza:
80%
Hát aki kiforralja és még vizezi is,hát annak egészségére...
2020. nov. 15. 08:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#6: Dehogy kell bele a víz, ír a net amit akar. A fűszereket egy ilyenbe tedd:

[link]

2020. nov. 15. 09:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is kevés vízet forralok, beleteszem a szükséges cukrot, fahéjat, szegfűszeget, pár percig forralom, majd hozzáöntöm a bort, amivel már nem forralom fel, 60-70 foknál nem is melegítem tovább, és ha kész, még fedővel is lefedem. Tehát a forralt bort forralni csak akkor kell, ha direkt jelentősen akarod csökkenteni az alkoholtartalmát, például gyerekek, idősek miatt.
2020. nov. 15. 09:26
 10/11 Phoney ***** válasza:

Nyugodtan felforralhatod a bort is a fűszerekkel, az alkohol nem fog csak úgy elforrni pár pillanat alatt, mert akkor ugye a pálinkafőzés sem órákig tartana... rövid forralással a "büdösebb", illékonyabb kongenerek fognak elforrni, ami előny, amikor nem túl jó borból készíted. Egyébként viszont nem kell nagyon forralni, a fűszerek nagyon jól kiadják az ízüket akkor is, ha forrás közelében vagy forráspont alatt tartod.

ma 07:00

78 fokon egyáltalán nem fog elpárologni, mivel az a tiszta etanol forráspontja, ez viszont vizes oldat. A bor csak valahol 90 fok fölött kezd el forrni, az alkoholtartalmától függően.

2020. nov. 15. 10:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!