Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan csináljam meg a körte...

Hogyan csináljam meg a körte pálinkát?

Figyelt kérdés

Most szedtem fel az összes körtét amit a kertben találtam, ilyen őszi körte vagy micsoda levágtam mindegyiknek a szárát kivettem a magot és lett nagyjából egy nagy hordó 3/4-ig megrakva. Mikor cukrozzam s mennyit tegyek bele? Jó lesz ha vízzel keverem a cukrot és úgy teszem bele tehát ilyen sziruposan? Mikor veszem észre, hogy már vihetem főzetni ?


6 éve csináltam ilyet utoljára mert akkor volt ilyen jó termés akkor a suliban a tanárokat kérdeztem, de elfelejtettem ( élelmiszeripariba jártam, de háát csak vizsgáztam, magoltam papírom lett tudás nem ).



2020. nov. 7. 21:34
 1/10 A kérdező kommentje:
Papkörte, most néztem neten.
2020. nov. 7. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Le kellenne reszelni vagy darálni.Pektin bontó nem ártana bele és mivel ilyen hűvös van borélesztő.A cefrének kiegyensúlyozott 20celsius az ideális.2kg cukrot tehetsz bele langyos vízben feloldva.Naponta egyszer megkavarni.Nem túl jól adja 100 liter cefre 6.5-7 liter pálinka

Sok sikert😊

2020. nov. 7. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen, sajna házba nem hozom be, úgyhogy kint marad. Reszelni, darálni nem tudom sajna. :(


Elég az a pár liter. 6 éve lett 15 liter abból fél liter ment el kb. :D de jobb mint ha nem csinálnék vele semmit.


Köszönöm.

2020. nov. 7. 23:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Tegyél bele cukrot, hagyd lezárva, hetente keverd meg, tavasszal, majd ha jönnek a melegek, meglátod kell-e élesztő. Apám sokszor csinálta így a téli almával,-körtével.
2020. nov. 8. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Phoney ***** válasza:
Akkor legalább zúzd össze valamivel, amennyire tudod, mert ha egyben (vagy felvágva) hodóba hányod a körtét, az még nem cefre.
2020. nov. 8. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs más, akkor összenyomni egy nyomófával, de el nem hiszem, hogy nincs háznál egy fúrógép. Bemész egy gazdaboltba, tudsz vásárolni késes keverőszárat, azzal elfogadható pép készíthető. 2-3% cukor.

Hidegtűrő borélesztő és élesztőtápanyag. 12-15 fokot legalább tudni kell tartani. Kint ne álljon, mert annak semmi értelme. Vidd be a garázsba, melléképületbe, bárhová, mivel az erjedés hőt termel, ezért nem hülyeség körbevenni a hordót hungarocellel.

Nyitogatni, kevergetni meg nem kell! Miért kellene?

Fertőzés, tudom... Honnan és hogyan? Hogy kerül be, hogy marad életben, ha nem nyitod ki? Mi szükséges az életben maradásához avagy a szaporodásához?

2020. nov. 10. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Szomszéd modta, 10 kiló cukor 1 hét és előtte kis pépesítés aztán megvan a 15 liter pálinka. :D most csinálta ugyan úgy körtéből.
2020. nov. 11. 01:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Rálehet tenni annyi cukrot is, de semmi jó nem származik belőle, max. ez, hogy a mennyiség drasztikusan megnövekszik, de akkor nem muszáj ám a gyümölcs sem ehhez, minek? Víz, cukor, élesztő, élesztőtápanyag, aztán van "pálinka".

Elvileg nem szabad hozzáadni cukrot, törvényileg sem, de ha annyit adsz hozzá amit én meg más is javasolt, azzal akár javíthatsz a pálinka ízén, illatán, (akár!) egy biztos, hogy ilyen mennyiségű cukorral nem rontasz rajta. Lehet ezt vitatni, de nem rontasz rajta!

10

2020. nov. 11. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
10 kiló cukor egy hordóba (nem tudom mekkora hordóról van szó, de hacsak nem 300-500 literes) az nagyon sok, túl sok! Sőt még azt is merem feltételezni, hogy egy jelentős része kvázi "benn marad majd" az esetében, nem erjed ki! Azaz nettó pénzkidobás volt!
2020. nov. 11. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Próba körte. :) mert most 6 éve amikor tanárok tippjei alapján csináltam nekem nem ízlett, majd most 6 év után ittam belőle eléggé finom volt. Kipróbálom ezt is , sokat nem vesztek, eredetileg semmit nem akartam belőle csinálni aztán lett 6 üveg befőtt meg most cefrézem.
2020. nov. 11. 11:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!