Őszibarack likőr készítés?
Rengeteg receptet olvastam,különbséget mégsem tudok tenni közöttük.
Nekem egy olyan receptre lenne szükségem ami mondjuk egy sex on the beach-koktélhoz felhasználható.
+ kérdésem lenne ezen felűl hogy valaki ismer olyan könyvet amelyikben rengeteg likőr készítés megtalálható fajta és elkészítési mód is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Fogalmam sincs, hogy mások hogy csinálják az őszibarack likőrt, de én a gyümölcslikőröket nagyon leegyszerűsítve készítem, mégis mindenki totál odavan értük.
A gyümölcsöt kimagozom, lerakom egy 5 literes üvegbe soronként megcukrozva, felöntöm tiszta szesszel, lezárom.
Naptól, hidegtől óvni kell. Amikor a gyümölcsök lesüllyednek az aljára akkor leszűröm, üvegekbe teszem és kész.
Vagy:
Szirupot főzök, ha kihűlt felengedem tiszta szesszel, öntök hozzá aromát és kész.
50 dkg porcukor
10-15 szem érett, elfelezett őszibarack
5 dl tiszta szesz
Az őszibarackok jó puhára érettek legyenek és hogy 10-et vagy 15-öt teszel az üvegbe, ez kizárólag a nagyságuktól függ.
Ha az ital színét, ízének intenzitását akarod növelni, tehetsz bele a leszűrés után egy őszibarack aromát is.
A porcukorral rétegezve egy uborkás üvegbe rakjuk a kimagozott gyümölcsöt és ráöntjük a tiszta szeszt. Celofánnal vagy pergamenpapírral lekötve kb. 3 hétig meleg helyen érleljük. Amikor már a gyümölcs leülepedett az edény aljára, leszűrjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!