Hogyan lehet meg sem érezni kevés alkoholt?
Figyelt kérdés
Sokszor hallom a barátaimtól (olyanoktól is, akik nem tinédzserkori felvágásként számolnak be arról, mit ittak), hogy mondjuk megittak 3 sört, de meg sem érezték. Ez számomra elég elképzelhetetlen.
Nyilván a saját tapasztalatomból tudok kiindulni, ami úgy néz ki, hogy meg tudok inni egy délután alatt akár 8-10 sört is vagy másfél liter bort (szóval nem gondolom, hogy rosszul tolerálnám az alkoholt), de már az első pohár sört/deci bort is megérzem. Részegségnek nem nevezném, csak kicsit változik a valóságérzékelésem meg a hangulatom.
Arról lehet itt szó, hogy én máshogy reagálok a kis mennyiségű alkoholra vagy arról, hogy az emberek egy része egyszerűen nem veszi észre az enyhe ittasságot?
2020. aug. 27. 17:02
1/5 anonim válasza:
Ők nem érezték magukon, de aki ismeri őket az lehet, hogy látta. Pl. 3 feles 3 sört én se érzek meg és nem is látszik rajtam, de ezt nem én mondom, hanem mások.
2/5 anonim válasza:
Én tényleg nem érzek meg 2-3 pohár bort, a negyediknél kezd az az érzés előjönni, amiről te beszélsz. Előtte mintha vizet innék, de nekem elég magas a toleranciaküszöböm.
3/5 anonim válasza:
Évek kemény munkája. Amúgy helyzetfüggő. Ha olyan helyen vagy ahol hangos zene megy sokan vannak jó a hangulat nem tűnik fel a hatása. Ha otthon tolsz be egyedül 3 söcit egyből érezni fogod.
4/5 anonim válasza:
Esetleg az is közrejátszhat, hogy én pl. ha rendesen iszok, akkor az első sör majdnem húzóra megy le és már töltöm a következőt. Tehát pl. én lehet, hogy csak a 3. sör után kezdem el érezni, de csak azért, mert 10-15 perc alatt ment le és még csak most kezd felszívódni.
5/5 anonim válasza:
Szerintem ez függ attól is, hogy valaki mennyire szokta meg, milyen a szervezet és épp milyen állapotban van. Na, meg attól is, hogy mennyire gyorsan itta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!