A sör erősségét milyen anyagokkal, vagy eljárásokkal lehet erőteljesen növelni?
Gyárilag kérdeztem kedves tréfamesterek. És igen, tudom, hogy ti is pontosan tudtátok ezt magatok is nagyon jól a "nagy" humorok idekaparása előtt is.
Kettes legalább írt is valamit, ami (ahogy elvárható) a kiíráshoz szól hozzá. Neked köszönöm! ;) Vagyis kettes, a húsz-negyven százalékos, borzasztóan erős sörök csupán a maláta nagy mennyiségétől és az erjesztéstől lesznek ilyen magas alkoholtartalmúak?
A tömény, 30-40%-os és még erősebb söröket fagysűrítéssel készítik, azaz a kész sör víztartalmának kisebb-nagyobb részét kifagyasztják. Ilyenkor persze nem kizárólag tiszta víz fagy ki a sörből, úgyhogy a jellege is változik valamennyit, de továbbra is sörnek számít. (Ha jól emlékszem, még adózni is csak sörként, nem pedig töményszeszként kell utána, de ebben már nem vagyok biztos.)
Valami 20-25%-ig még erjeszteni is lehet különleges fajélesztőkkel, de tudomásom szerint olyat még nem nemesítettek ki, ami elbírjaa 30-at.
Persze szeszt is lehet főzni a sörből, de akkor az már nem sör lesz, hanem sörpárlat.
Hiába próbálkozol ennyire kapálózva heteske, neked ez nem jön össze.
Ez van. :)
De örülj, mert ha máson nem is, legalább rajtad mosolygok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!