Milyen alkoholt lehet keverni, milyennel?
Olyan kombinációkra gondolok, amik például nem erősítik egymás hatását, nem ütik ki az embert még jobban.
Egyáltalán van ilyen?
Pl.
2cl piros vermut, 2cl Calvados, 2cl brandy +jégkocka
Elég egyszerű szabályai vannak, ugyanis nem a keveréssel van a probléma, hanem hogy közben hülyeséget csinál az ember.
Az első és legfontosabb, hogy többféléből sokkal több esik jól. Ha nem tudsz rendesen adagolni, akkor ne váltogasd az italfajtát. Ha egyfélénél maradsz, akkor jobban érzed, mikor nem kéne többet inni. Ha már rosszul vagy az egyik fajta italtól, akkor ne folytasd valami mással.
A másik, hogy tudni kell követni, mi van a gyomrodban. Pl. ha bevertél 5 felest szárazon (egyéb folyadék nélkül), akkor ne kezdj el rá sörözni vagy borozni sem (pezsgőzni végképp), mert ha hirtelen 5-6 adag zúg le egyszerre a beledbe, akkor esetleg megfejeled a padlót.
Aztán ne keverj olyasmit, amik egymás után (vagy külön-külön is:) undorítóak, mert olyankor lehet nagyokat hányni. Eleve semmi olyat ne igyál, ami akkor éppen nem esik jól.
Ha ezeket nem rontod el, akkor egész este akár minden poharad is lehet más-más ital, nem önmagában ebből lesz a gond. Én pl. nagyon ritkán szoktam egész este ugyanazt inni, mert már nagyon jól tudom, hogy mikor mennyit bírok, nincs belőle gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!