Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen alkoholt lehet keverni,...

Milyen alkoholt lehet keverni, milyennel?

Figyelt kérdés

Olyan kombinációkra gondolok, amik például nem erősítik egymás hatását, nem ütik ki az embert még jobban.

Egyáltalán van ilyen?

2020. aug. 11. 09:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Pl.

2cl piros vermut, 2cl Calvados, 2cl brandy +jégkocka

2020. aug. 11. 10:08
 2/4 anonim ***** válasza:
1,5cl Curacao Tripple sec, 2cl lime juice, 4cl tequila +jégkocka
2020. aug. 11. 10:12
 3/4 Phoney ***** válasza:
100%

Elég egyszerű szabályai vannak, ugyanis nem a keveréssel van a probléma, hanem hogy közben hülyeséget csinál az ember.

Az első és legfontosabb, hogy többféléből sokkal több esik jól. Ha nem tudsz rendesen adagolni, akkor ne váltogasd az italfajtát. Ha egyfélénél maradsz, akkor jobban érzed, mikor nem kéne többet inni. Ha már rosszul vagy az egyik fajta italtól, akkor ne folytasd valami mással.

A másik, hogy tudni kell követni, mi van a gyomrodban. Pl. ha bevertél 5 felest szárazon (egyéb folyadék nélkül), akkor ne kezdj el rá sörözni vagy borozni sem (pezsgőzni végképp), mert ha hirtelen 5-6 adag zúg le egyszerre a beledbe, akkor esetleg megfejeled a padlót.

Aztán ne keverj olyasmit, amik egymás után (vagy külön-külön is:) undorítóak, mert olyankor lehet nagyokat hányni. Eleve semmi olyat ne igyál, ami akkor éppen nem esik jól.

Ha ezeket nem rontod el, akkor egész este akár minden poharad is lehet más-más ital, nem önmagában ebből lesz a gond. Én pl. nagyon ritkán szoktam egész este ugyanazt inni, mert már nagyon jól tudom, hogy mikor mennyit bírok, nincs belőle gond.

2020. aug. 11. 11:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Engem személy szerint a többféle tömény fogyasztása nem üt ki jobban mintha csak egyfélét innék, tehát 1-1-1 deci vodka, whisky, gin nem üt jobban mintha 3 deci vodkát vernék be. Amit nem ajánlok az a sör és bor keverése, továbbá ha elkezdesz töményezni és jópárat ledöntesz tisztán, arra ne igyál rá szénsavasat különösen olyat ne ami még alkoholtartalmú is (pl. sör, pezsgő). Sokszor volt hogy rendesen ettem, megittam 5-6 felest egy kevés alkoholmentes üdítővel, ott ült a gyomromba a pia, semmi gond nem volt aztán mikor megittam rá 1 sört, a szénsav felrázta a gyomrom tartalmát és elég rendesen berúgtam. Ha alapból szénsavassal iszod a töményet pl. whisky-kóla, vodka-fanta gin-tonic az más mert akkor minden rövidet gyorsabban megérzel a szénsavas üdítő miatt, nem áll fent az a veszély hogy sokat megiszol, ül a gyomrodba elkezdenek beütni sorba, már részeg vagy de még benned van 3 és mikor az is felszívódik széthányod magad.
2020. aug. 11. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!