Villányiból a Wunderlich borok milyennek számítanak?
Ittam egy 2011-es Merlot-t és nekem nagyon bejött.
Jobban ízlett, mint a legtöbb 3-4000 Ft-os Sauska vagy Bock, Gere stb.
Igen néztem, kb 1500 körül vannak a merlot, cab. franc-sauvignon szintű borai. Ezek a "nagyoknál" 3-4000 körül kezdődnek, pláne egy olyan jó évjáratból, mint a 2011-es.
Szóval tényleg, ár-értékben szerintem a legjobb.
Nem tudod, vannak amúgy "nagyborai" is?
Bármilyen szőlőfajtából lehet igen olcsó és igen drága bort is készíteni. Találhatsz Kadarkából 6000-ért, vagy Cabernet sauvignonból 600-ért. Nem ezen múlik. Egyébként, ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, hogy nem csoda, hogy tetszik, ha Bockot, meg Gerét tartod összehasonlítási alapnak - de ilyet nem mondunk, mert a végén még megsértődik valaki :)
Lényeg a lényeg: egy jó ideje nem ittam már Wunderlich bort, de pár éve koncentrált, erősen hordós borokat csináltak, túlérett szőlőből, lekváros jelleggel - tipikus villányi maradványstílus, ami inkább a "mindent bele" attitűdről szól, nem pedig az egyensúlyról, a jól ihatóságról, a fezsességről, a lendületről, az eleganciáról. Lehet azóta kissé feszesebb, lendületesebb, jobb ivású borokat csinálnak, nem tudom, de ez esetben valószínűleg ezért tetszene neked jobban. Javaslom, tekints ki kicsit Villányból, Szekszárd, Sopron, Eger, vagy valamely más borvidék irányába, hátha jobban passzolni fognak azok a borok az ízlésedhez. (Na nem mintha bármely borvidékünk dicsekedhetne azzal, hogy milyen egységes stílussal jelennek meg a piacon, de ez már messzire vezetne itt.)
3: Nézd, ízlések és pofonok. Neked más tetszik, nekem meg megint más.
Egyébként ebben a Merlot-ban, amit írtam egyáltalán nem volt sok a hordó.
Hát nem tudom...Az nyilvánvaló, hogy mostanában a könnyed, gyümölcsös, alacsonyabb alkohol-tannin tartalmú borok a divatosak, de én szeretem azért, ha van benne "anyag", ha érted mire gondolok.
Ezért nekem a villányi és a szekszárdi borok állnak közelebb az ízlésemhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!