Sörbe cukrot? Valaki megmagyarázná?
Figyelt kérdés
Jó tudom hülye döntés volt de amikor éreztem hogy a sör keserű akkor raktam bele egy kicsike cukrot és akkor bummm... jött mint álllat a hab :/ Vki megmagyarázná ezt tudományosan?2020. jún. 19. 16:48
1/10 anonim válasza:
Simán mehet a tudomány kategóriába :)
Ez legtöbb bubis italnál megfigyelhető.
2/10 anonim válasza:
A világos sörbe kólát szoktak önteni, állittólag úgy jobb ize van
3/10 A kérdező kommentje:
#1 akkor rossz kategóriába raktam? akkor bocsi
#2 köszönöm kipróbálom! de nehogy megint kifusson :D
2020. jún. 19. 19:53
4/10 anonim válasza:
Csak azért gondoltam, mert ott pontos választ kapnál :)
De majd jön a phőni és megmonnya
5/10 Tom Benko válasza:
A kristálycukornak nagy a felülete, illetve tele van élekkel, ezeken felgyorsulnak a reakciók, például a szénsav bomlása. Sima ásványvízben is megtörténik, csak ott nagy a felületi feszültség, nem lesz hab. Ha zavar a sör keserűsége, akkor próbálkozz a búzasörökkel.
6/10 A kérdező kommentje:
#5 köszike már világos :D
2020. jún. 20. 12:45
7/10 anonim válasza:
Mentos x Kóla kísérletet ismered? Ugyan azon az elv itt is.
8/10 A kérdező kommentje:
Igen de ha mentost teszek sörbe vagy szódába akkor is puff?
2020. jún. 24. 20:00
9/10 Tom Benko válasza:
Hajjaj! Sőt, ha bubis vízbe teszel citromlevet, utána cukrot, akkor is.
10/10 A kérdező kommentje:
Húú. Az nem jó köszike a válaszodat!
2020. jún. 24. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!