Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan ismerkedhetnék meg a...

Hogyan ismerkedhetnék meg a borokkal alapszinten?

Figyelt kérdés
Tudtok ajánlani borkóstoló könyvet vagy valamilyen tananyagot, aminek a segítségével meg lehet ismerkedni borokkal alapszinten? Láttam, hogy vannak somelier képzések, de nem szívesen dobnék ki erre 100+ ezer forintot. Szeretem a borokat, és szeretném jobban ismerni, nem ebből akarok élni.

2020. jún. 9. 10:50
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Azt könyvből, tananyagból szerintem nem lehet. Elméleti borkóstolás? :-)

Járj el borkóstolókra, borvacsorákra. Jó muri és tanulsz is. Ha vége ennek a nyüves vírusnak biztos lesz sok.

2020. jún. 9. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Alapszinten menj le a kocsmába a munkásokkal.
2020. jún. 9. 11:23
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 Miért ne lehetne elméleti szinten megtanulni? Persze a könyvhöz lenne mellékelve, hogy milyen bort nyissak ki az adott tananyaghoz. Voltam már elég sok borkóstolón, de egyszerűen nem ragadtak meg a dolgok. Nincsenek lefektetve az alapok.

#2 Kösz a "hasznos" kommmenten, honoráltam is egy mínusszal.

2020. jún. 9. 12:17
 4/10 Béla211 ***** válasza:
100%

[link]

Itt jegyzeteket is írnak és vannak alap képzéseik és még sem száz ezzer.

[link]

De találtam egy ilyen könyvet is.

2020. jún. 9. 12:43
 5/10 Béla211 ***** válasza:
100%

[link]

Ez is jónak tünnik.

2020. jún. 9. 12:53
 6/10 Béla211 ***** válasza:
100%
Ja meg eszembe jutott hogy lehet olvasni a borrajongókat ott le írják mit éreznek ki a borból. Mik a pince bor vidék jellemzői.
2020. jún. 9. 12:57
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat Béla!
2020. jún. 9. 13:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy tudnám elképzelni? Felírsz pl. innét a netről borkritikákat-leírásokat, jó sokat, pincészettel, évjárattal. NEM olvasod el! Veszel/rendelsz belőle amit tudsz. Kóstolgatod, leírod amit érzel. Aztán összenézed és már úgy folytatod. Ne fogadd el ám feltétlenül amit írnak! Nagyon el tudnak menni a susnyásba.

[link]

2020. jún. 9. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Borturistaskodj borvidekeken. Eger, Badacsony, Szekszard, Villany ... hosszan lehet sorolni. Ellatogatsz ilyen helyekre (leginkabb ottalvosan) es meglatogatod a helyi pinceszeteket. Mindenhol kedvesen elfognak veled beszelgetni, sokmindent megtudhatsz a borokrol.

Idovel lesz fogalmad a borokrol.

2020. jún. 9. 21:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha véletlenül szegedi egyetemista vagy, akkor vedd fel a Bor és kultúra nevű fizetős szabvált.
2020. jún. 10. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!