Hogyan ismerkedhetnék meg a borokkal alapszinten?
Azt könyvből, tananyagból szerintem nem lehet. Elméleti borkóstolás? :-)
Járj el borkóstolókra, borvacsorákra. Jó muri és tanulsz is. Ha vége ennek a nyüves vírusnak biztos lesz sok.
#1 Miért ne lehetne elméleti szinten megtanulni? Persze a könyvhöz lenne mellékelve, hogy milyen bort nyissak ki az adott tananyaghoz. Voltam már elég sok borkóstolón, de egyszerűen nem ragadtak meg a dolgok. Nincsenek lefektetve az alapok.
#2 Kösz a "hasznos" kommmenten, honoráltam is egy mínusszal.
Tudod, hogy tudnám elképzelni? Felírsz pl. innét a netről borkritikákat-leírásokat, jó sokat, pincészettel, évjárattal. NEM olvasod el! Veszel/rendelsz belőle amit tudsz. Kóstolgatod, leírod amit érzel. Aztán összenézed és már úgy folytatod. Ne fogadd el ám feltétlenül amit írnak! Nagyon el tudnak menni a susnyásba.
Borturistaskodj borvidekeken. Eger, Badacsony, Szekszard, Villany ... hosszan lehet sorolni. Ellatogatsz ilyen helyekre (leginkabb ottalvosan) es meglatogatod a helyi pinceszeteket. Mindenhol kedvesen elfognak veled beszelgetni, sokmindent megtudhatsz a borokrol.
Idovel lesz fogalmad a borokrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!