Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lányok ti szoktatok menstruáci...

Lányok ti szoktatok menstruáció közben alkoholt fogyasztani?

Figyelt kérdés
Sziasztok ma van az egyik baratnőm születésnapja.. És páran össze ülünk. De az egyik baratnőmnek pont ma jott meg a menstruációja(nem először) és mivel nem vagyunk nagy piásak, foleg en ezert nem tudjuk hogy erre milyen hatással van, főként a sör. Szoval orulnek ha tudnátok adni egy kis felvilágosítást, hogy be folyásol-e valamit, ha igen mit, vagy pedig nem.. Köszönjük előre. 17L

2020. máj. 3. 11:14
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
A kettö közt mi összefüggés lenne szerinted?
2020. máj. 3. 11:16
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
szoktam
2020. máj. 3. 11:17
 3/9 anonim ***** válasza:
38%

Szoktam, de nem 17 évesen. Nem vagyok álszent, de annyi idősen csakis családi öszejöveteleken ittam, édesszüleim jóváhagyásával.

Amúgy meg van összefüggés, mert az alkohol vizet von el a szervezetből, a menzesz szintén, tehát még több folyadékot kell fogyasztanod. Plusz, ha ibuprofen tartalmú gyógyszert szedsz a görcsökre, pl Algoflex M, akkor inkább hanyagold az alkoholt! Plusz tipp, a vörösbor csökkenti a görcsöket (nem mindenkinél, és nem kell bedönteni egy egész üveggel).

2020. máj. 3. 11:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam, ha valami buli pont akkorra esik, nem mondom le ezért.

A gond az, hogy első 2 nap elég sok gyógyszert szedek be, mert anélkül kibírhatatlan. Tavaly pont szülinapomkor jött meg, meg volt beszélve a buli, nem mondhattam le, nagyon fájt a hasam, így bevettem a sok gyógyszert, elterveztem hogy emiatt csak nagyon keveset iszok. Nem sikerült betartani persze, de szerencsére nem volt semmi bajom a gyógyszer + éhgyomor + alkohol kombótól, de bármi lehetett volna.

Szóval maga a menstruáció nem befolyásolja, csak a györcsoldó/fájdalomcsillapító, ha közben veszel be.

2020. máj. 3. 12:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek.. Nem tervezunk sokat inni mert ugye nem is szoktunk. Gyogyszerre pedig termeszetesen tudjuk hogy nem lehet inni:)
2020. máj. 3. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
22%
De azért köszi, hogy lepontoztál.
2020. máj. 3. 19:22
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Olyankor többet. Fájdalomcsillapítóra meg pláne, mert úgy erősebben hat, én a görcsölős-okádós vagyok ilyenkor. Mit nem? Ami van, én alapból szoktam inni amúgy :D
2020. máj. 3. 20:30
 8/9 anonim ***** válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Sőt, ha "megjön", nem is ár egy kis pia :)
2020. máj. 5. 19:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, szoktam, legalább elnyomja a fàjdalmat.
2020. júl. 22. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!