Lányok ti szoktatok menstruáció közben alkoholt fogyasztani?
Szoktam, de nem 17 évesen. Nem vagyok álszent, de annyi idősen csakis családi öszejöveteleken ittam, édesszüleim jóváhagyásával.
Amúgy meg van összefüggés, mert az alkohol vizet von el a szervezetből, a menzesz szintén, tehát még több folyadékot kell fogyasztanod. Plusz, ha ibuprofen tartalmú gyógyszert szedsz a görcsökre, pl Algoflex M, akkor inkább hanyagold az alkoholt! Plusz tipp, a vörösbor csökkenti a görcsöket (nem mindenkinél, és nem kell bedönteni egy egész üveggel).
Én szoktam, ha valami buli pont akkorra esik, nem mondom le ezért.
A gond az, hogy első 2 nap elég sok gyógyszert szedek be, mert anélkül kibírhatatlan. Tavaly pont szülinapomkor jött meg, meg volt beszélve a buli, nem mondhattam le, nagyon fájt a hasam, így bevettem a sok gyógyszert, elterveztem hogy emiatt csak nagyon keveset iszok. Nem sikerült betartani persze, de szerencsére nem volt semmi bajom a gyógyszer + éhgyomor + alkohol kombótól, de bármi lehetett volna.
Szóval maga a menstruáció nem befolyásolja, csak a györcsoldó/fájdalomcsillapító, ha közben veszel be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!