Borlepárlásnál is kétkörös a folyamat (mint szilvacefre esetén) (? ) - ill. használható-e a pálinkafokolóm borpárlat mérésére is?
Figyelt kérdés
Csak egy kisebb mennyiségű bort kezdtem el az imént lepárolni. Főleg, mert nem sikerült olyan jóra a bor - de kisebb részt kíváncsiságból is.2020. márc. 1. 17:55
11/12 Phoney válasza:
A világon szinte minden szeszt kétszer főznek (pontosabban mindig elkülönül valahogyan az alapanyag lepárlása és a finomítás), mert így előnyösebb a végeredmény. Persze úgy, hogy első főzésnél "mindent bele", és csak a másodiknál venni el elő-utópárlatot.
Mivel már az első főzésnél elválasztottál és ízlik, ezt már nem érdemes még egyszer lefőzni.
A "pálinkafokoló" szeszfokoló, bármely tiszta párlat fokolására alkalmas. Lényegében bármilyen rövidital fokolható vele, amit utólag nem cukroztak meg (pl. likőrök).
12/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!
2020. márc. 8. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!