Az ital finomságát nem a fajtája dönti el, hanem a minősége. Whiskyből, rumból, abszintból, tequilából, szilvapálinkából, meg szinte akármi másból is lehet eszméletlenül jókat csinálni.
Jobb és rosszabb italfajtákat azok szoktak számon tartani, akik a legtöbből nem találkoztak még igazán jó tételekkel.
Akkor mondok egy árkategóriát, és azon belül a többi italfajtához mérve mennyire jó a cognac.
Szóval mondjuk 10000Ft környékén. (ami persze annyit is ér és nincs túlárazva)
Egy adott ital finomsága ízlés dolga.
Az árkategória nem mond sokat, mondjuk én a konyakhoz nem értek, de pl. hasonló árú s típusú whiskyk közül is az egyik a kedvenc italom, a másikat meg nem innám. De biztos van, aki pont fordítva van velük.
Cognac-ból 10e környékén a belépő szint van manapság (a Hennessy, Courvoisier és ilyenek VS változatai), ezek szerintem nem igazán erősek a mezőnyben. Mostanában már a gyártóik is inkább koktélba ajánlják ezeket.
De az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég kevés cognac-ot ismerek (valami 3 tételt 10e, meg további kettőt 14e körül), és azok is inkább lágyak/elegánsak próbáltak lenni, nekem pedig az ízek gazdagsága fontosabb.
Úgy néz ki tényleg nincs itt olyan ember, aki minden italfajtának ivott már a legjobbjaiból és választ tudna adni a kérdésemre.
Az meg, hogy ízlés kérdése csak részben igaz, hiszen például egy vodkának sose lesz olyan ízvilága, hogy versenybe tudjon szállni mondjuk egy azonos árkategóriájú whiskyvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!