Mennyi abszintot lehet inni?
Én zöld meg piros abszintból ittam.
Zöldet higítva ittam, de úgy emlészem úgy ittam, mintha vodka narancs lett volna.
Pirosat tisztán ittam, az 80%s volt, abból 2 felest küldtem le, de ittam mást is mellette.
Kezeld úgy, mintha feles vodkát innál, csak duplán számold.
Attól, hogy 70 meg 85%-osan palackoznak egy szeszt, még ne ess abba a tévedésbe, hogy az egy kész ital lenne, amit úgy kell meginni.
(Most nem megyekj bele, hogy az [igazi] abszintot miért kell extra töményen palackozni, de azt kb. 11-15%-ra hígítva isszák meg.)
Én mindig igyekszem vízzel kísérni. Az hidratál és másnap sem leszel oda.
A szénsav csak tovább tolja az agyadba. Az nem jó kísérő. A gyümölcslé a savad tolja fel....
Ha a házigazda dönti el, hogy mit hogyan kell innod, akkor oda inkább ne menjél... aki elég nagy hozzá, hogy igyon, az elég nagy ahhoz is, hogy eldöntse, hogyan.
De ha mindenáron töményen fogod inni, akkor max. 2 centenként, és minden két adag közé tolj 3 deci alkoholmentes bármit. Enélkül ilyen tömény szesznél nem tudod követni, hogy mennyi van a gyomrodban, aminek az a vége, hogy egyszer csak hirtelen megfejeled a padlót, pedig „5 perce még semmi bajod nen volt”.
A szénsav egyébként nem az „agyadba” tolja, hanem a beledbe, amitől sokkal gyorsabban szívódik fel. Ez ugye veszélyes lehet, ha túl gyorsan iszol, de ugyanezért nagy előnye, hogy szinte késés nélkül érzed, hogy hol tartasz, szabad-e még innod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!