Meddig áll el egy bontott rövidital?
Fütyülősről volna szó.
Fel lett bontva pár íz, és kb félig vannak az üvegek azóta a szekrényen.
Felbontás után kb meddig fogyaszthatóak vajon?
Ha jól rémlik tavaly karácsonykor lettek felbontva. :/
Érdemes még iszogatni belőle, vagy inkább lefolyó?
Fütyülős 37-38 alk. fokos szeszes ital, ha jól rémlik e körül van. Nem romlik meg. Minden magasabb alkoholszázalékos szeszes italt is napfénytől védett helyen kell tárolni, a bárszekrényeket ezért találták ki, nem azért, mert flanc... Szóval nem a szekrény tetején kellene tárolni, de ettől függetlenül nem lehet baja, csak az ízvilágba szól bele a helytelen tárolás...
Mondjuk fütyülősnél beszélni ízvilágról, na az már egy másik történet, de mindegy...
Lényeg, hogy nincs baja, nyugodtan megihatod. Mire gondolsz, hogy mi bajod lehetne tőle? :D Nincs benne semmi, csak lepárlással koncentrált aroma és finomszesz! Amíg világ a világ eláll! Megromlani az ilyen pár alk. százalékos italok tudnak, sör, cider, ilyesmi... esetleg gyengébb bor, pezsgő, helytelen tárolás esetében, no pl. e kettőnél már kiemelkedően fontos a tárolási mód, hisz 8-12 alk. százalékról beszélünk csupán, de helyes tárolással s persze jól kezelve "bármeddig" (minimum) iható kategóriában tartható.
Nálunk volt, hogy 2-3 évig állt a szekrény mélyén (NEM a tetején!!!) és utána fejeztük be, semmi baja nem volt.
A szekrény tetején való tárolásról viszont szokj le. Inkább rakd a szekrény aljába, leghátulra, ahol sötétebb és hűvösebb van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!