Hogy tudják kikérni az alkoholos italokat?
A pultosok is sokszor 20-onevesek es emelkeznek a piaval valo ismerkedesuk kezdeteire...igy ok elvben se ellenzik a kiskoruak kiszolgalasat, masreszt a sok smmink es az hogy a 16 eves ugyanugy oltozkodik, mint egy 40 eves neha lehetetlenne is teszi a pontos eletkor meghatarozast. Igy ha valaki szamon is keri uygis azt mondjak de hat 18-nak latta vagy idosebbnek.
A bevetel fontosabb ezeknek a helyeknek, mint a szabalyok betartasa.
Erdekessegkeppen en egy ellenorzes utan par nappal tertem be egy kisvaros kocsmajaba 37 evesen. Kertem egy tomenyet. Erre elkertek a szemelyi igazolvanyomat, hogy latni akarjak, mert 18 even aluliakat nem szolgalhatnak ki. Teljesen felhaborodtam, hogy most miert szorakoznak velem, hogy mar inni se lehet egy kocsmaban? Erre mentegetozve mondtak, hogy par napja bejott ket csaj es a fiatalabbik ugyanezt a tomenyet kerte es ok kiszolgaltak erre a masik elovette az igazolvanyat stb. es kiderult ellenorzes es aki kerte a piat az nincs 18 igy oket jol megbirsagoltak. Ok lehiggadtam mondtam rendben boknak is vehettem volna csak nincs epp jokedvem.
A nevelt lanyom tudta, hogy melyik uzletben szolgalnak ki 18 ev alattaikat is szeszes itallal e mindig ott vettek piat. Maskor meg a nehany evvel idosebb baratnoivel ment es azok vasaroltak vagy azok kertek ki a sort, bort a barban es utana ugyse nezi senki ki issza meg. Ez kb olyan, mintha elmennel apukaddal o kerne ket korso sort neked egy pohar kolat majd te innad meg az egyik korso sort. Nem allna folptte senki hogy ez tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!