Kinek a tanácsait fogadnátok el pálinkafőzésből?
Adott egy fiatal srác, aki vegyészmérnök, élelmiszer iparban dolgozik, vágja az erjedést, desztillálást, illetve egy bácsi, aki 40 éve főzi a háztájit, de amúgy vasutas.
Kettejük tanácsai ha nem is teljesen, de sok mindenben ellent mondanak.





"Ahol ő dolgozik, ott előírás szerint menne a hulladékba"
Na, épp ez a lényeg, amit mondtam, "ELŐÍRÁS SZERINT", tehát a szabály és a bürokrácia felülírják az eredetiséget! Nem vonom kétségbe, hogy pocsék lehet az íze, az a módszer kell, ami minimalizálja az etil-acetát mennyiségét (ehhez nem értek), de azon kívül maradnék a házi receptúránál!
Régen én is azt gondoltam, hogy az a torok kaparó utóíz azért van, mert a házi pálesz erősebb, mint a bolti.
Aztán az első jobb minőségű pálinka után kiderült, simán csak rosszul főznek, cefréznek kb. 10-ből 9-en.
De akinek a körömlakklemosós illat bejön, az igya azt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!