Melyik vörösbor az, ami annyira finom, hogy tényleg élvezet inni azt?
Egri medina
Villányi cabernet sauvignon
Az a baj, hogy Te azt várod, hogy egy minőségibb bornak nem bor íze lesz, hanem finom, mint egy málnaszörp.
Rossz hírem van, a drága bornak is bor íze lesz.
Sőt, tesztek azt mutatják, hogy aki nem ért a borokhoz annak vakteszteken jobban ízlenek az olcsó borok.
ma 08:55
Nem biztos, hogy azt várja. A rossz bornak rosszboríze van, a jónak meg jóboríze. Sok italról hittem én régen, hogy nem szeretem, amíg rá nem jöttem, hogy ja, hát jól is meg lehet csinálni „ugyanazt” az ízt. Körülöttem sem egy embernek mutattam már meg, hogy csak azért utált 1-1 italfajtát, mert sose ivott jót belőle (max. drágát, ami gyakran nem ugyanaz). Lehet, hogy valakinek egy bor sem ízlik, de alkoholfogyasztó emberek közt ez a ritkábbik eset.
Hogy a hozzá nem értő nem tudja megkülönböztetni a jó bort az olcsótól, hát egyrészt nem mindegy, hogy melyiket, másrészt meg csak egy bizonyos határ fölött igaz. A legtöbb alkoholfogyasztónak vakon is jobban ízlik a 3000, mint a 700 forintos bor, még ha esetleg nem is 10-ből 10×.
Ha a BB Merlot nem tetszett, azt nem csodálom.
Hol szoktál vásárolni és milyen árkategóriában gondolkozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!