Mennyire passzolhat egymáshoz a hal és a vörösbor?
Igen, tudom hogy íratlan aranyszabály, hogy a halhoz az esetek 90%-ában fehérbort javasolnak.
Viszont gondolom néhány embernek ismerős ez az idézet:
"Ember - mondta suttogva -, előfordulhat itt, hogy én marinírozott halszeletet kapjak Turbigo módra kétfelé vágott tojással, egész kevés vörösborral párolva?..
És egész testében reszketett.
- Megpróbálhatom - felelte a katona vállat vonva. - Bár itt hülyék számára nincs diéta."
Utánanéztem és megtudtam hogy a "Turbigo mód" egy valóban létező gasztronómiai megnevezés. Ezért kezdett el érdekelni hogy valóban van-e olyan halétel, amihez - és ami mellé - tényleg illik a vörösbor?
Jó a link, amit az 1-es felrakott.
Én kapásból úgy mondanám, hogy sült-rántott halhoz inkább fehér bort, de a jó kis csípős halászléhez vörösbort adnék.
Jobban örültem volna, ha egyéni, személyes tapasztalatból merítve kapok választ (pl. aki tényleg kipróbálta hogy "miből és milyet és mi mellé") ugyanis ezt a weboldalt nemsokkal a kérdés kiírása előtt tekintettem meg. -.-
Hasznos dolog a szakértő tanácsa, de az embert ettől még érdekelheti egy másik ember egyéni, független véleménye (aki nem szakértő).
1-es vagyok
Bocsáss meg, hogy segíteni akartam a linkkel!
Nem láttam bele a fejedbe, hogy téged ez milyen kontextusban érdekel, valamint azt sem tudhattam, hogy te ezt a cikket már láttad. Kérlek ne vedd személyes sértésnek a hozzászólásomat, már nagyon megbántam, hogy írtam, ezer bocsánat!
# 5
Kedves 1-es. Elnézést, nem sértésnek szántam és emellett örülök hogy próbáltál segíteni. Csak úgy mellékes volt a megjegyzésem, mert időközben jutott ez eszembe és sajnos nincs lehetőség a kérdés utólagos módosítására.
"egy másik ember egyéni, független véleménye (aki nem szakértő)."
Áh... francba-
Tök jó kérdés, érdekes, majdnem válaszoltam is- ilyenkor sajnálom, hogy szakértő vagyok. :(
# 7
Tisztelt Válaszoló: Amennyiben valóban hivatalosan elismert szakértő vagy, úgy nem vetem a te válaszodat sem. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!