Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hol lehet pálinka főzést tanulni?

Hol lehet pálinka főzést tanulni?

Figyelt kérdés
Hogyan, van milyen uton modon?
2010. júl. 12. 02:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Hívd fel Orbán Viktort XD és kérdezd meg tőle XDDDDD

Amúgy ha ilyenen gondolkodnék, inkább bemennék könyvtárba és ott keresgélnék, vagy egy pálinkafőző helyre, ahol hivatalosan is főznek páleszt. Bár nem tudom, hogy szívesen adnának-e tanácsot, de az tuti, hogy szakszerű tanácsot kapnál tőlük!

A neten található "recepteket" pedig fenntartással kezeld, eléggé csúnya tud lenni egy égési sérülés, vagy gáz lehet, ha felrobbantod a szomszéd házát is!

2010. júl. 12. 07:47
 2/5 anonim ***** válasza:

vannak kifejezetten ilyen szakkönyvek.

Aztán megteheted , hogy elmész egy pálinka fesztiválra és kérsz tanácsot.

A pálinka főzés ugyebár lepárláson alapszik.

Az egy egyszerű folyamat. Viszont nagyon profi eszközök kellenek hozzá, hogy ne legyen balesetveszélyes (a forró gőz pl.) illetve, hogy ne változtassa meg a gyümölcs ízét.

Ezért nem mindegy, hogy a főző és a finomító üst milyen.

Meg van a varázsa a saját főzésnek az bizonyos.

2010. júl. 12. 08:40
 3/5 BeerHunter ***** válasza:
Pl.: Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszermérnöki szak, Sör- és Szeszipari szakirány.
2010. júl. 14. 22:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Én egy helyet ismerek, ahol biopálinka készítését lehet megtanulni.

[link]

2011. jan. 19. 12:52
 5/5 BeerHunter ***** válasza:
Biopálinka :D Beszarok.
2011. jan. 19. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!