Szerintetek melyik tej a legegészségesebb?
Ha laktóz érzékeny vagy, akkor nyilván a laktózmentes, ha nem, akkor meg nem az.
Én mindenképp az UHT-t preferálom, mert a ténylegesen friss tejhez képest(ami a tehénből kijön) az változik a legkevesebbet az ultra magas hőmérsékleten végzett minimális idejű hőkezelés miatt, ráadásul az abszolút csiramentességnek köszönhetően hűtés nélkül sokáig eltartható.
Persze csak percek kérdése, és a technikához semmit nemértő kollegák majd jönni fognak azzal, hogy biztos azért nem kell hűteni, mert telenyomják tartósítószerrel, vagy valami hasonló.
Emberek, olvassatok már utána, az ESL a kíméletesebb eljárás, amikor 100-135 celsius között kezelik a tejet, az UHT esetében pedig 135 celsius felett. Tehát a helyes sorrend a pasztőrözött, ESL, UHT.
Hulyegyerek minek mondod hogy a tej nem egeszseges? A bolti tejporbol készült szar az lehet hogy nem. De te tejet írtál. És a boltinak közé nincs a házi, igazi tejhez.
Az egyik legjobb taplalekforras.. Minden nap megfejem a kecskeimet, és az egész család issza a tejet, erős csontozatuak vagyunk mindannyian, nem tort meg csontunk. Nem szedünk muktivitamint. Tejen, sonkan, tojason, kolbászon, nokedlin, es pálinkan élünk. És egészségesek vagyunk mint a makkom. Na akkor mi a bajod a tejjel te városi egeszsegmanias gyökér?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!