Melyik a legelismertebb és legegészségesebb hazai ásványvíz?
Erre nehéz válaszolni, talán ember nincs aki megmondaná...
Úgy két éve valaki megkínált balfi ásványvízzel..nos az igen..azóta csak azt iszom, és a családom is..hogy egészséges-e? nem tudom, de még élek...
Egy biztos: víz létére nagyon fonom...főleg a böfögős...
a legismertebb az biztosan a Szentkirályi, mert a világ legjobb ásványvizének választották néhány évvel ezelőtt! Ennek ellenére nem nagyon vágnak fel vele, a cimkéjén is csak egy kis jel utal diszkréten arra, hogy világelső.
a vizek ásványi anyag tartalmával az a baj, hogy csak akkor hasznosul, hogyha szerves formában tartalmazza ezeket az ásványokat. Valószínűleg azonban szervetlen formában találunk a vizekben ásványokat, mert például a balfiban van annyi magnézium (a cimkéje szerint), hogy attól biztosan hasmenésed lenne, ha meginnál naponta egy üveggel.
(a magnézium ugyanis könnyen túladagolható, aminek jele, egy gyors lefolyású hasmenés)
Ha a tagabb ertelemben vett haza asvanyvizeirol beszelunk, akkor mindket kovetelmenyt teljesitve, a Maria - Terezia altal az "Asvanyvizek Kiralynoje " - kent nevezett BORSZEKI BORVIZ
mindenkeppen messze az osszes tobbi elott viszi a PALMAT.
Az ásványvíz (mindegy, hogy milyen a márkája, csomagolása) az gyakorlatilag alig több vagy jobb, mint a csapvíz, vagy a kútvíz. Csak voltak "okos" emberek, akik kitalálták, hogy miért ne adjuk el a népnek jópénzért azt, amit amúgy ingyen is megkaphatna (de már a vezetékes vízért is fizetünk!)?
Én és a teljes családom évek óta a csapvizet szűrjük speciális kancsókkal (mint Brita, Laica, Nikken kulacs...stb.), mert (valamiért) nem bízom meg a más keze által csomagolt "tiszta vízben"...
Ha kiszámoljuk az egy hónapra jutó vízigényt és a cserélhető szűrők árát (amik több hónapig is bírják gond nélkül) könnyen belátható, hogy sokkal jobban megéri magunknak szűrni, tisztítani a csapvizet (de a legjobb, ha kútvizet, mert az tényleg ingyen van).
Remélem válaszommal segíthettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!