Lehet-e használni az ipari szén-dioxidot szódavíz készítéséhez?
Igen. Én kamionos vagyok, és pár évig gázszállító tartálykocsival jártam. Nagyon sok ásványizes cégnek, üdítőital gyártónak szállítottunk. Persze ipari célra is. A lényeg a tisztaság és a minőségi bizonyítvány. Az élelmiszeriparban szigorú szabályok vannak, a szén dioxidban limitált a szennyeződések mértéke. A kocsi töltésekor és lefejtésekor mintát vesznek a rakományból és bevizsgálják. A mért értékről egy bizonyítványt állítanak ki
A szén dioxid a földből jön, onnan nyerik ki, hazánkban pl. Répcelakon. Mint ilyen, tartalmazhat több - kevesebb szennyeződést.
Amely minőségű rakomány alkalmas mondjuk ipari célra, hűtésre, védőgáznak stb. az nem feltétlenül alkalmas mondjuk a Coca Cola gyárnak.
3.
Ja, és a lényeget nem mondom: igen, rengeteg kis szikvíz készítőnek, szódásnak is szállítottunk szén dioxidot, szerte az országban és külföldre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!