Ha a 100%-os gyümölcslevek tényleg 100%-osak, miért különböző az ízük?
#10
mivel ezeket pasztőrözik a tartósság érdekében így nyilván más az ízük mint a frissen facsartnak.
Nos, én kamionos vagyok, méghozzá élelmiszeres tartálykocsit vezetek 10 éve. Rengeteg gyümölcslevet hordunk, Pfanner, Rauch, Granini, hogy csak pár márkát említsek.
Kétféle lónyál van alapvetően: sűrítményből higított, és olyan, mi egyből megy palackozásra. A koncentrátum narancs baromi sűrű, 1000 % - os, általában mínusz fokos. Ezt higítják aztán. Olyan sűrű, úgy kell kivakarni a tartályból.
Ezen felül van olyan, hogy "with cells, vagy without cells", azaz benne maradnak - azok a kis hártyák amik a narancsgerezdek között vannak. Ekkor más lehet az íze is.
Alma, körte meg van millió fajta.
Van ami egyből fogyasztható, de ott annak van szerepe, hogy mennyire szűrt a lé, egy csomó érték szokott szerepelni egy minőségi papíron, (Analyzing Certificate), turbidity vagy németül Trübung, 'zavarosság', de ez csak egy, egy sereg dolgot bevizsgálnak töltés alatt/előtt/után, és természetesen a vevő is minden esetben mintát vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!